Venezuela: Inflația a scăpat de sub control. Dintr-un salariu minim nu poți cumpăra un kilogram de carne

Venezuela: Inflația a scăpat de sub control. Dintr-un salariu minim nu poți cumpăra un kilogram de carne

Inflația a scăpat de sub control în Venezuela. În ciuda majorării salariului minim cu aproape 300%, care ajunge astfel la 7 milioane de bolivari – echivalentul a 2,5 dolari, suma nu acoperă nici măcar prețul unui kilogram de carne.

Pe lângă creșterea salariului minim, guvernul venezuelean a mai anunțat o serie de măsuri precum un cupon alimentar de 3 milioane de bolivari, pentru un venit minim de 10 milioane de bolivari, a anunțat ministrul muncii, Eduardo Pinate, în faţa partizanilor guvernului socialist adunaţi cu ocazia zilei de 1 Mai.

Dar această creştere nu le permite venezuelenilor să îşi recupereze puterea de cumpărare, în timp ce ţara este în criză, cu o economie în recesiune de opt ani şi patru ani consecutivi de hiperinflaţie, care a atins aproape 3.000% în 2020, scrie AFP citat de Agepres.

Cu noul salariu minim nu se poate cumpăra un kilogram de carne, care costă 3,75 dolari într-o economie din ce în ce mai dolarizată. Nu este suficient nici pentru a cumpăra o cutie cu treizeci de ouă sau un kilogram de brânză, care costă 11 milioane de bolivari.

 » Puteți citi întreg articolul la sursă: 60m.ro

Articole similare

Sărăcia i-a scos în stradă pe columbieni

Sărăcia i-a scos în stradă pe columbieni

Distribuie dacă ți-a plăcut Columbia este în stradă de câteva zile, între protestatari şi forţele de ordine având loc ciocniri puternice. Mişcările de stradă au fost declanşate de impozitele propuse asupra serviciilor esenţiale, asupra alimentelor şi a veniturilor lucrătorilor, pe fondul unei pandemii care golește populaţia de resurse. Protestele au început în 28 aprilie.   Represiunile […]