Vaccinul anti-COVID-19, dezvoltat la Pfizer și BioNTech, și-a demonstrat eficacitatea

Vaccinul anti-COVID-19, dezvoltat la Pfizer și BioNTech, și-a demonstrat eficacitatea

Vaccinul realizat de Pfizer și BioNTech și-a demonstrat eficacitatea împotriva COVID-19, anunță cele două companii implicate în dezvoltarea și testarea lui.

BNT162b2, candidatul la vaccinul împotriva SARS-CoV-2 pe bază de ARNm, realizat de Pfizer și BioNTech, și-a arătat eficiența la participanții din studiul clinic de fază 3, care nu aveau dovezi prealabile ale infecției cu SARS-CoV-2, pe baza primei analize intermediare de eficacitate efectuată pe data de 8 noiembrie 2020 de către un comitet extern de monitorizare a datelor (CMD).

Vaccinul BNT162b2, eficient în 90% dintre cazuri

După consultări cu agenția guvernamentală Food and Drug Administration (FDA), companiile au ales recent să renunțe la analiza intermediară cu 32 de cazuri și să efectueze prima analiză intermediară la minimum 62 de cazuri. La încheierea acestor discuții, numărul cazurilor evaluabile a ajuns la 94, iar comitetul de monitorizare a datelor a efectuat prima analiză a tuturor cazurilor, citează doc.ro.

Studiul, care a cuprins persoane cărora li s-a administrat candidatul la vaccin anti-COVID-19 și persoane care au primit placebo, indică o rată de eficacitate a vaccinului de peste 90%, la șapte zile după a doua doză. Acest lucru înseamnă că protecția se realizează la 28 de zile de la inițierea vaccinării, care presupune administrarea a două doze de vaccin.

Pe măsură ce studiul continuă, procentul final al eficacității vaccinului poate varia. CMD nu a raportat nicio problemă serioasă de siguranță și recomandă ca studiul să colecteze în continuare date suplimentare privind siguranța și eficacitatea, conform planificării. Datele vor fi discutate cu autoritățile de reglementare din întreaga lume.

Studiul clinic de fază 3 implicând candidatul la vaccin BNT162b2 a început pe 27 iulie și a înscris până în prezent 43.538 de participanți, dintre care 38.955 au primit a doua doză de vaccin până pe data de 8 noiembrie 2020.

 » sursa: www.replicaonline.ro

Articole similare

Ai grijă de tine și familia ta cu produsele Septona!

Ai grijă de tine și familia ta cu produsele Septona!

Când vorbim de produse personale de îngrijire vorbim în primul rând de încredere, produsele Septona având particularitatea de a se integra rapid și de a deveni o constantă în viața de zi cu zi a consumatorilor. De aceea, Septona a implementat un sistem complex de monitorizare și certificare a calității, o călătorie de cercetare și […]

VIDEO Președintele Braziliei, primul care „sparge gheața” după plecarea lui Trump: „Virusul Covid-19 a fost creat în laborator pentru a lansa un război chimic și bacteriologic”

VIDEO Președintele Braziliei, primul care „sparge gheața” după plecarea lui Trump: „Virusul Covid-19 a fost creat în laborator pentru a lansa un război chimic și bacteriologic”

De Cătălin Vușcan  /   Știri   /   Publicat: Joi, 06 mai 2021, 12:16   /   Actualizat: Joi, 06 mai 2021, 12:22   /   0 comentarii   france24 AFP Português a postat recent un videoclip unde Președintele Braziliei, Jair Bolsanoro, în cadrul unei conferințe de presă, a declarat că virusul covid provine […]