Universitatea Tehnică și-a instalat un sistem informatic antiplagiat

Universitatea Tehnică și-a instalat un sistem informatic antiplagiat

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) a devenit un catalizator în transformarea digitală a învățământului prin integrarea soluțiilor Office 365 în activitățile educaționale curente.

Cu Microsoft Teams ca hub de colaborare centralizat, unitatea de învățământ oferă acum cursuri online pentru 15.000 de studenți, care comunică zilnic prin intermediul a 20.000 de mesaje, în cele 6.500 de canale de Teams active. Misiunea UTCN vizează reducerea decalajului dintre tehnologie și educație.

Cu câțiva ani în urmă, universitatea a inițiat o tranziție etapizată către medii de învățare interactive. “Am început prin a customiza o soluție SharePoint pentru a structura și livra cursuri cadrelor didactice și îndrumătorilor, cu privire la modul de adoptare a noilor tehnologii la clasă”, spune Șerban Meza, conferențiar la UTCN.

“Ulterior, am implementat treptat un set cuprinzător de servicii cloud Office 365, pentru centralizarea tuturor activităților de predare și învățare, prin intermediul unei platforme online unificată”, adaugă Bogdan Orza, coordonator al eCAMPUS.

Pregătirea tehnologiei suport pentru educație online, necesară universității, a fost demarată din 2018. În acest an, prin Microsoft Teams, UTCN a făcut următorul pas către centralizarea nevoilor de comunicare interactivă și colaborare.

“Cadrele didactice și studenții erau familiarizați cu instrumentele online, prin urmare a fost mai mult despre descoperirea modului în care funcționalitățile colaborative ale acestora ar putea îmbunătăți procesul educațional”, dezvăluie Aurelia Ciupe, lector la UTCN.

Echipa eCAMPUS a lansat mai multe inițiative pentru a încuraja studenții și cadrele didactice să adopte soluțiile digitale oferite prin Office 365, printre care un mediu intern de asistență, ce constă în sesiuni de instruire, tutoriale video și un canal dedicat de întrebări și răspunsuri.

“Am construit un spațiu digital pentru a ajuta studenții, cadrele didactice  și personalul administrativ să optimizeze utilizarea funcționalităților Teams, curente și viitoare, pentru cursuri și activități colaborative”, explică Aurelia Ciupe.

“Am început să testăm capabilitățile și funcționalitățile Teams, realizând cât de mult ne poate facilita modul în care comunicăm cu studenții și felul în care primim feedback-ul lor. O sesiune de prezentare susținută online poate fi chiar mai interactivă decât în sala de curs.

Este mai ușor să păstrezi toate materialele centralizat. Studenții știu unde să găsească adnotările profesorilor și să primească  sugestiile și documentația de care au nevoie pentru a-și finaliza proiectele la timp”, explică Nicolae Vlad Burnete, lector la UTCN.

“Teams oferă conectare către Turnitin,

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

Continental și Amazon Web Services creează o platformă pentru dezvoltarea de software din industria auto, în care este implicată o echipă de dezvoltare avansată din Timișoara

Continental și Amazon Web Services creează o platformă pentru dezvoltarea de software din industria auto, în care este implicată o echipă de dezvoltare avansată din Timișoara

Continental și Amazon Web Services (AWS) vor lucra împreună în cadrul unui parteneriat, iar obiectivul colaborării pe termen lung cu AWS, care servește ca furnizor de cloud, este de a dezvolta Continental Automotive Edge (CAEdge) – o platformă modulară de hardware și software care conectează vehiculul la cloud și are o bancă de lucru virtual […]

Camelia Smicală ne dă vestea bună a zilei și a anului: Copiii ei sunt, definitiv, ACASĂ

Camelia Smicală ne dă vestea bună a zilei și a anului: Copiii ei sunt, definitiv, ACASĂ

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice sumă este binevenită. Doamne, ajută! Doamna Camelia Smicală, medicul român care se luptă de mai mulți ani să-și redobândească fiica Maria și fiul Mihai […]