Ungaria dă replica celor din Comisia Europeană, după un raport în care este criticată: „Absurd, fals, nefondat”

Ungaria dă replica celor din Comisia Europeană, după un raport în care este criticată: „Absurd, fals, nefondat”

„Raportul Comisiei Europene privind statul de drept este absurd şi fals şi nu poate servi drept bază pentru o discuţie aprofundată în Uniunea Europeană”, a afirmat miercuri ministrul ungar al justiţiei, Judit Varga, potrivit France Presse, anunță AGERPRES.

„Conceptul său şi metodologia sa sunt imperfecte, sursele sale sunt dezechilibrate, iar conţinutul său este nefondat”, a scris Judit Varga pe Facebook, ca reacţie la raportul prezentat miercuri de Comisie şi care critică îndeosebi Ungaria pentru atingeri aduse independenţei justiţiei.

Subiectul promite să fie unul din dosarele fierbinţi la summitul UE de joi şi vineri. Ungaria ameninţă să blocheze planul european de relansare, refuzând orice legătură între acordarea de fonduri şi respectarea separaţiei puterilor.

„Este inacceptabil ca raportul Comisiei asupra statului de drept să fie redactat de organizaţii provenite dintr-o reţea internaţională finanţată în mod centralizat şi angajată într-o campanie politică coordonată contra Ungariei”, a mai spus Judit Varga.

„Capitolul privitor la Ungaria (din raport) face referire la 12 organizaţii ale societăţii civile. Unsprezece dintre ele au primit în aceşti ultimi ani un sprijin financiar de la fundaţii Open Society, legate de dl Soros”, a adăugat ea.

Guvernul premierului suveranist Viktor Orban îl acuză în mod regulat pe miliardarul evreu american de origine ungară George Soros de manipularea instituţiilor europene spre a obţine o schimbare de majoritate politică la Budapesta, aminteşte France Presse.

Sursa: Agerpres

  • George Simion: românilor din diaspora le este interzis să candideze

    Anunț șocat făcut de George Simion , co-președintele AUR: românii din diaspora nu au voie să candideze la alegerile locale din România. BEC a anunțat Alianța pentru Unirea Românilor asupra acestui lucru atunci când a dorit să depună dosarele de candidați pentru parlamentul României.

 » Puteți citi întreg articolul la sursă: 60m.ro

Articole similare

A murit un jurnalist școlit la Cluj. Reporter de front în fosta Iugoslavie

A murit un jurnalist școlit la Cluj. Reporter de front în fosta Iugoslavie

La puțin timp după sărbători a fost consemnată moartea unui jurnalist din „prima linie” a presei anilor ’90, devenit ulterior scriitor, diplomat și profesor. S-a stins un jurnalist de forță al anilor ’90: Radu Ciobotea, fost reporter de front în fosta Iugoslavie. Acesta era un adevărat reper de profesionism în gazetăria din Banat, cu contribuții […]

Stelian Ion s-a consultat pe teme de justiție cu 14 ONG-uri, inclusiv Sexul vs Barza

Stelian Ion s-a consultat pe teme de justiție cu 14 ONG-uri, inclusiv Sexul vs Barza

Distribuie dacă ți-a plăcut Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, s-a consultat, astăzi, cu reprezentanții a 14 ONG-uri, majoritatea din mișcarea #Rezist, pe teme ce țin de justiție, relatează Clujjust.ro. ”Ministrul a salutat prezența reprezentanților ONG-urilor și interesul acestora de a coopera în vederea implementării măsurilor care intră în aria de competență a Ministerului Justiției, asumate prin […]