Un stadion din Buenos Aires va purta numele lui Diego Armando Maradona

Un stadion din Buenos Aires va purta numele lui Diego Armando Maradona

​Stadionul Unico de La Plata se va numi Diego Armando Maradona, după numele fostului mare fotbalist, a anunţat, vineri, guvernatorul provinciei Buenos Aires.

„Am decis să redenumim stadionul Unico de la Plata Diego Armando Maradona. Diego era unic şi merită ca acest stadion să-i poarte numele”, a declarat guvernatorul Axel Kicillof, în prezenţa preşedintelui argentinian Alberto Fernández şi a vicepreşedintei Cristina Kirchner.

O tribună va purta numele fostului selecţioner Alejandro Sabella, fost jucător şi antrenor la Estudiantes şi decedat de curând.

Stadionul Unico de La Plata a fost construit în anii ’90 pentru a fi folosit de cele două echipe locale rivale, Estudiantes şi Gimnasia y Esgrima, dar după inaugurarea din 2003 a fost folosit doar în mod temporar.

Arena, una dintre cele mai moderne din Argentina, va găzdui patru meciuri la Copa America, din iulie.

Diego Maradona a murit la 60 de ani, iar el pregătea echipa Gimnasia y Esgrima, din septembrie 2019, potrivit News.ro.

uD83CuDFDF️ESTADIO DIEGO ARMANDO MARADONA ⚽uD83DuDC4D El Estadio Único de la Plata pasará a llamarse Diego Armando Maradona. • • • ⚽El…

Posted by Juan kerle futbol on Friday, December 18, 2020

 » sursa: hotnews.ro

Articole similare

Antrenorul de calibru dorit de Juventus

Antrenorul de calibru dorit de Juventus

Eliminată încă din optimi în Champions League și ratând un deceniu de dominație în Serie A, Juventus vrea un nou antrenor după finalizarea sezonului actual. Dorit ca tehnician este nimeni altul decât Zinedine Zidane. Multe voci vorbesc despre o despărțire între Zidane și Real Madrid, iar ruptura s-ar putea produce în următoarele săptămâni. Chiar dacă […]