Ultimul sondaj din SUA: La cât a ajuns diferența dintre Joe Biden și Donald Trump

Ultimul sondaj din SUA: La cât a ajuns diferența dintre Joe Biden și Donald Trump

Sondajele îl plasează în continuare, ca şi în ultimele luni, pe democratul Joe Biden în postura de favorit în alegerile prezidenţiale din SUA în preziua scrutinului, însă republicanul Donald Trump afirmă că va demonstra din nou că acestea sunt mincinoase, cum s-a întâmplat şi în cazul victoriei sale surpriză din 2016, relatează AFP.

Donald Trump, Joe Biden

Potrivit mediei sondajelor de opinie întocmite de site-ul RealClearPolitics, Joe Biden, cu 51% din intenţiile de vot, are un avans de 6,7% puncte procentuale asupra lui Donald Trump (44,3%), scrie agerpres.ro.

Acest avantaj a rămas la nivel global stabil de-a lungul lunilor, chiar dacă uneori a atins vârfuri de circa zece puncte procentuale.

Avansul actual reprezintă mai mult decât dublul celui de care dispunea Hillary Clinton în ajunul votului din urmă cu patru ani. La momentul respectiv, sondajele s-au dovedit a fi relativ corecte privind votul popular, câştigat de democrată.

Pentru a ajunge la Casa Albă, democratul trebuie însă să-şi asigure majoritatea marilor electori atribuiţi statelor. Pentru a realiza acest lucru atenţia se va concentra pe o mână de state-cheie susceptibile să treacă de la o tabără la alta.

Joe Biden conduce confortabil în faţa lui Donald Trump în sondajele din Michigan (+5,1 puncte) şi Wisconsin (+6,6 puncte), două state din nordul SUA câştigate, spre surprinderea generală, de miliardarul republican în urmă cu patru ani şi care au contribuit la victoria sa.

În Pennsylvania, unul dintre statele cele mai urmărite la aceste alegeri, avansul său este puţin mai mic, de 4,3 puncte, mai apropiat de marja de eroare.

În statele-cheie din sudul ţării, intenţiile de vot sunt mult mai strânse.

În Florida, unde Donald Trump trebuie cu orice preţ să câştige dacă nu vrea să-şi compromită şansele la un al doilea mandat,

 » sursa: www.replicaonline.ro

Articole similare

A murit un jurnalist școlit la Cluj. Reporter de front în fosta Iugoslavie

A murit un jurnalist școlit la Cluj. Reporter de front în fosta Iugoslavie

La puțin timp după sărbători a fost consemnată moartea unui jurnalist din „prima linie” a presei anilor ’90, devenit ulterior scriitor, diplomat și profesor. S-a stins un jurnalist de forță al anilor ’90: Radu Ciobotea, fost reporter de front în fosta Iugoslavie. Acesta era un adevărat reper de profesionism în gazetăria din Banat, cu contribuții […]

Stelian Ion s-a consultat pe teme de justiție cu 14 ONG-uri, inclusiv Sexul vs Barza

Stelian Ion s-a consultat pe teme de justiție cu 14 ONG-uri, inclusiv Sexul vs Barza

Distribuie dacă ți-a plăcut Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, s-a consultat, astăzi, cu reprezentanții a 14 ONG-uri, majoritatea din mișcarea #Rezist, pe teme ce țin de justiție, relatează Clujjust.ro. ”Ministrul a salutat prezența reprezentanților ONG-urilor și interesul acestora de a coopera în vederea implementării măsurilor care intră în aria de competență a Ministerului Justiției, asumate prin […]