Tunari: comuna din România cu cea mai mare creștere imobiliară

Tunari: comuna din România cu cea mai mare creștere imobiliară

Tunari este o mică comună situată la Nord de București.

În anul 2019 s-au vândut aici câteva sute de locuințe, cât în Pipera, Otopeni Balotești la un loc.

De vină pentru această realizare sunt: infrastructura bună, prețul încă mic al terenurilor și costurile reduse al caselor.

Peste 95% din locuințe au acces la drumuri asfaltate, există rețea de apă și canalizare, școlile și grădinițele sunt moderne. De anul viitor se începe și construirea unei policlinici.

Acest lucru a crescut interesul imobiliar față de zonă.

În ultimii anii prețul caselor a crescut în medie cu 15%, adică pe o casă pe care plăteai anul trecut 100 000 de euro acum dai peste 115 000 de euro.

Prețul locuințelor este cuprins undeva între 80 000 de euro și ajunge până la 160 000 de euro. Tranzacțiile imobiliare peste această valoare sunt excepții majoritatea caselor vânzându-se la aproximativ 100 000 de euro.

Prețul diferă în funcție de suprafața casei, apoi de suprafața de teren și de amplasare.

Practic cei care au cumpărat case în ultimii ani își văd anual construcțiile cu o valoare mai mare de piață și care acoperă dobândă băncilor și care este mai mică de 5% în general.

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

Cum a fost vremea în țară în fiecare zi din acestă lună iunie neobișnuită

Cum a fost vremea în țară în fiecare zi din acestă lună iunie neobișnuită

​După ce am avut cea mai rece primăvară din ultimii 30 de ani, luna iunie a început cu temperaturi foarte scăzute și în câteva dintre zile precipitațiile de la stațiile meteo românești au înregistrat printre cele mai mari valori din Europa. În mai multe nopți au fost localități unde minimele au scăzut la sub 5 […]