Tot ce trebuie să știți despre Campari

Tot ce trebuie să știți despre Campari

Acum o sută de ani, la Florența, contele Camille Negroni a decis că s-a săturat să bea un Americano, așa că a cerut înlocuirea sifonului cu un strop de gin. Americano-ul a evoluat de la cocktailul Milano-Torino sau Mi-To, care a amestecat Campari-ul din Milano cu vermutul din Torino. Ce l-a făcut pe conte să-și condimenteze cocktailul cu niște gin în acea zi din 1919 nu este clar, dar a fost o mișcare de geniu. Astăzi, Negroni nu este doar un cocktail clasic; a devenit un element de recrutare genial pentru Campari.

Concentrându-se pe cocktailuri, Campari și-a făcut propria istorie și a fost stimulat de popularitatea crescândă a aperitivelor. Acesta datează din 1860, când Gaspare Campari a creat un lichid cu un gust amar unic și o culoare roșie vibrantă foarte recunoscută.

Motivul pentru care inventatorul său a ales să adauge câteva picături de coșenilă este un mister, dar a proclamat Campari drept un aperitiv modern care s-a remarcat din marea băuturilor savurate după cină. Gândiți-vă la culorile vibrante ale unui Campari și ale unui Aperol, brand pe care grupul l-a achiziționat în 2003. Unul este un portocaliu intens pentru înainte de masă, care este un moment de pregătire, emoțional. Sfârșitul mesei este mai degrabă un moment de relaxare, deci nu este surprinzător că toate băuturile de acest gen au o culoare similară, de roșu mai închis.

Gaspare a deschis curând primul magazin Campari în Galleria Vittorio Emanuele II, în centrul orașului Milano, dar lucrurile au început să se miște cu adevărat abia în 1915, când fiul său, Davide Campari, a deschis barul Camparino la intrarea arcadei comerciale.

Davide Campari era priceput în a atrage artiști și vedete de operă la barul său și, ca atare, a beneficiat de susținerea celebrității lor. Legătura Campari cu orașul natal este foarte importantă și în ziua de astăzi.

Brandul Campari a fost construit cu o legătură constantă cu creativitatea și artele. În anii 1920, au fost comandate lucrări de artă ale unor artiști graficieni precum Leonetto Cappiello și Marcello Nizzoli, ale căror originale atârnă acum în galeria de artă Campari din Milano. Alte idei de marketing au inclus angajarea regizorului italian Federico Fellini pentru filmarea primei reclame Campari, în 1984.

La începutul anilor 2000, calendarul Campari a fost lansat și de atunci le-a inclus pe Penelope Cruz și Uma Thurman,

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

‘Guvernul meu’ pune lacătul pe Valea Jiului. Minerii, lăsați pe drumuri… – 60m.ro

‘Guvernul meu’ pune lacătul pe Valea Jiului. Minerii, lăsați pe drumuri… – 60m.ro

Distribuie acest articol! Toţi cei 700 de angajaţi ai Termocentralei Mintia, din cadrul Complexului Energetic Hunedoara (CEH) au fost concediaţi colectiv în cadrul programului de restructurare al companiei, care prevede disponibilizarea unui număr de 1.477 de salariaţi. Anterior, 777 de mineri de la exploatările de huilă din Valea Jiului au fost disponibilizaţi din cadrul CEH, […]