Tot ce nu ai știut încă despre metodele moderne de contracepție:  INELUL VAGINAL

Tot ce nu ai știut încă despre metodele moderne de contracepție: INELUL VAGINAL

Un dialog inedit despre metodele moderne de contracepție, cu Dr Diana Știr, medic specialist ginecologie-obstetrică la Clinicile Medici’s Timișoara.

Dr Diana Știr este recent revenită în țară după cinci ani de performanță în sistem medical german, în clinica de ginecologie-obstetrică și oncologie „Goldberg Klinik Kelheim”, Regensburg. A avut șansa să se formeze în sistemul medical german, sub mentoratul Oberarzt Dr Gonzales Heiberger, un profesionist cu 20 de ani de experiență și cu supraspecializare în cancerul mamar. A acumulat o largă expertiză chirurgicală ginecologică, efectuând operații cu tehnici moderne, precum ”Endometriumablation mit Goldnetz – NovaSure®”, scleroterapia mucoasei uterine minim invazive pentru tratamentul tulburărilor menstruale. Tehnica este recomandată în sângerări menstruale prelungite sau masive la femei de vârstă fertilă. De asemenea, Dr Diana Știr are o largă expertiză în nașterea prin tehnici moderne, precum cea cu vacuum „Kiwi“.

În luna martie a acestui an Dr Diana Știr a decis să renunțe la o carieră de succes în occident pentru a face medicină performantă la Timișoara, relocându-se la Clinicile Medici’s.

ZdV: Cât de sigură și eficientă este administrarea de medicamente pe cale vaginală?

Dr Diana Știr: Administrarea medicamentelor pe cale vaginală se crede ca ar fi apărut odată cu farmacoterapia, primele documente datând din secolul al 19-lea. Deşi, în mod tradiţional, administrarea de medicamente pe cale vaginală era utilizată pentru tratarea simptomelor bolilor locale (de ex: vaginite) la începutul secolului XX, primele experimente au evidenţiat o absorbţie sistemică semnificativa a medicamentelor administrate vaginal, ducând astfel la dezvoltarea de medicamente care erau administrate vaginal dar erau indicate pentru tratamentul bolilor non-vaginale. Vaginul era, în mod istoric, o rută de administrare a medicamentelor, ce a fost pentru mult timp neexplorată. Cercetările recente au demonstrat că vaginul este o cale extrem de eficientă de administrare a hormonilor contraceptivi.

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

​VIDEO Un prototip al rachetei SpaceX Starship a aterizat cu succes în Texas

​VIDEO Un prototip al rachetei SpaceX Starship a aterizat cu succes în Texas

​Un prototip al rachetei Starship a SpaceX a reușit să revină cu succes pe Terra și a aterizat la punctul stabilit, fiind primul test care se încheie perfect, după ce patru teste făcute în ultimele patru luni s-au încheiat cu explozii. Starship este naveta cu care, peste câțiva ani, Elon Musk vrea să exploreze Luna […]