Tehnică în premieră în transplantul de rinichi la ICUTR Cluj

Tehnică în premieră în transplantul de rinichi la ICUTR Cluj

În premieră la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR) Cluj-Napoca a fost realizată o prelevare de rinichi pentru transplant folosind laparoscopia tridimensională de înaltă rezoluție.

„Laparoscopul Olympus Visera Elite, achiziționat cu sprijinul Ministerului Sănătății în cursul acestui an, asigură atât o rezoluție 4k de înaltă fidelitate cât și posibilitatea vederii tridimensionale. Prin aceste caracteristici, detaliile anatomice sunt mult amplificate, crescând precizia operatorie”, se arată într-o comunicare a ICUTR.

Prelevarea a fost realizată de o echipa de medici condusă de Dr. Elec Florin iar operația de transplant a fost realizată de echipa de medici condusă de Dr. Moga Silviu.

Potrivit sursei citate, atât operația de prelevare cât și de transplantare de la mamă la fiu au fost o reușită.

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

BOR critică dur schimbările din noua carte de identitate electronică

BOR critică dur schimbările din noua carte de identitate electronică

Distribuie acest articol! Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, a transmis joi, printr-un comunicat de presă, poziția instituției referitoare la noul model al cărții de identitate. BOR susține că noțiunea ”artificială” de ”gen” o înlocuiește ”abuziv” pe cea ”firească de sex” și este vehiculată ”progesiv și progresist” în spațiul public. Bănescu a […]