Supriză! UDMR nu face pragul pentru Consiliul Județean Brașov.  Voturile lor vor fi redistribuite către PNL și USR PLUS

Supriză! UDMR nu face pragul pentru Consiliul Județean Brașov. Voturile lor vor fi redistribuite către PNL și USR PLUS

Supriză! UDMR nu face pragul pentru Consiliul Județean Brașov.  Voturile lor vor fi redistribuite către PNL și USR PLUS

UPDATE 21.00 – UDMR a obținut la aceste alegeri locale 10045 de voturi, ceea ce după calculele finale înseamnă un scor de 4,95% care situează uniunea sub pragul electoral.

Scorul sub 5% se înregistrează și la Consiliul Județean, dar și la Consiliul Local Brașov, în ciuda faptului că maghiarii au avut și vicepreședinte la CJ dar și viceprimar la municipiu, în ultimul mandat. Așadar, pentru prima dată în ultimii 20 de ani UDMR nu se regăsește nici în forul deliberativ local, nici în cel județean. 

 **

Știre initială: 

O surpriză de proporții de conturează în Consiliul Județean Brașov, unde după mulți ani, UDMR și-ar putea pierde reprezentarea. După multe numărători și calcule, se pare că Uniunea maghiarilor nu a atins pragul de 5%, ceea ce face ca niciunul dintre reprezentanții lor să nu se regăsească în noul plen al Consiliului Județean, în ciuda faptului că în ultimul mandat UDMR a deținut și o funcție de vicepreședinte, prin Toaso Imelda. 

Datele vin deocamdată de pe surse și nu au fost confirmate de purtătorul de cuvânt al Biroului Electotal Județean, dar se pare că maghiarii ar mai avea nevoie de ceva mai mult de 250 de voturi introduse schema de  calcul pentru a prinde pragul. În acest context, ei au cerut o renumărare a voturilor nule, care se face în acest moment.

În contextul în care UDMR nu va face pragul electoral de 5%, voturile se vor redistribui, astfel încât PNL va avea 16 mandate din cele 33 din Consiliul Județean, PSD – 8, Alianța USR PLUS – 8, iar Pro România – 2. 

 » Aflați mai multe detalii…

 » Puteți citi întreg articolul la sursă: 60m.ro

Articole similare

Prețurile apartamentelor s-au majorat și în luna mai

Prețurile apartamentelor s-au majorat și în luna mai

La fel ca în celelalte două luni de primăvară, prețurile locuințelor din România s-au menținut pe o traiectorie general ascendentă și în luna mai. Astfel, potrivit Indicelui Imobiliare.ro, suma medie solicitată, la nivel național, de vânzătorii de apartamente (noi și vechi) s-a majorat cu 0,7% luna trecută, ajungând la un nivel de 1.406 euro pe […]