Suntem aproape să câștigăm lupta cu COVID-19? Tratament MIRACULOS, descoperit de medici români

Suntem aproape să câștigăm lupta cu COVID-19? Tratament MIRACULOS, descoperit de medici români

Medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Victor Babeş din Timișoara au introdus o terapie nouă care s-a dovedit a fi extraordinară în cazul bolnavilor de COVID-19. 

Prin noul tratament,  pacienții sunt ajutați de aparate cu canulă nazală cu debit mare de oxigen. Opțiunea specificată e potrivită în cazul bolnavilor cu forme moderate și severe de infecție cu noul coronavirus, potrivit Playtech.ro.

Aparatul e portabil și asigură primirea de către pacient a unui debit de oxigen umidificat și încălzit care poate să ajungă până la 60 de litri/min, arată un comunicat al Spitalului Victor Babeș. Comparație: Debitul de oxigen asigurat de insttalațiile standard din unitățile medicale e de până la 15 litri/min.

„Folosim aceste aparate la pacienţii cu probleme respiratorii grave. Prin utilizarea lor, reuşim să reducem ceea ce numim spaţiul mort pulmonar. Practic, prin aplicarea acestui tratament, prin folosirea aparatului HFNC, este redus efortul respirator al pacientului.

Gazul pe care îl primeşte bolnavul este încălzit, este adus la temperatura corpului uman şi este umidificat. Trebuie spus că, inclusiv tubul de transport este încălzit pentru a preveni răcirea aerului şi condensarea vaporilor de apă. Această umidificare a aerului este foarte importantă întrucât, dacă nu ar avea loc, procedura ar face mai mult rău decât bine”, a declarat Monica Marc, expert din cadrul spitalului.

Specialiștii susțin că această terapie poate fi utilizată pe termen lung în cazul pacienților care necesită suport ventilator în urma afecțiunilor pulmoare obținute în urma infectării. Spitalul Victor Babeș a primit ca donație trei asemenea aparate de oxigen cu canulă nazală cu debit mare care acum sunt folosite în zona roșie a seșciilor de pneumologie.

Medicii timișoreni spun că, prin folosirea acestui aparat, scade riscul de mortalitate în cazul pacienților cu COVID. 

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

A murit un jurnalist școlit la Cluj. Reporter de front în fosta Iugoslavie

A murit un jurnalist școlit la Cluj. Reporter de front în fosta Iugoslavie

La puțin timp după sărbători a fost consemnată moartea unui jurnalist din „prima linie” a presei anilor ’90, devenit ulterior scriitor, diplomat și profesor. S-a stins un jurnalist de forță al anilor ’90: Radu Ciobotea, fost reporter de front în fosta Iugoslavie. Acesta era un adevărat reper de profesionism în gazetăria din Banat, cu contribuții […]

Stelian Ion s-a consultat pe teme de justiție cu 14 ONG-uri, inclusiv Sexul vs Barza

Stelian Ion s-a consultat pe teme de justiție cu 14 ONG-uri, inclusiv Sexul vs Barza

Distribuie dacă ți-a plăcut Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, s-a consultat, astăzi, cu reprezentanții a 14 ONG-uri, majoritatea din mișcarea #Rezist, pe teme ce țin de justiție, relatează Clujjust.ro. ”Ministrul a salutat prezența reprezentanților ONG-urilor și interesul acestora de a coopera în vederea implementării măsurilor care intră în aria de competență a Ministerului Justiției, asumate prin […]