SUA solicită Rusiei să înceteze comportamentul agresiv faţă de Kiev

SUA solicită Rusiei să înceteze comportamentul agresiv faţă de Kiev

Distribuie dacă ți-a plăcut

  Antony Blinken, șeful diplomaţiei americane i-a cerut Rusiei să își retragă forţe armate de la granița Ucrainei, în contextul în care în ciuda declarațiilor recente privind retragerea trupelor ruse, aceasta sunt încă prezente în număr mare. „Sperăm că Rusia îşi va înceta acţiunile periculoase şi agresive”, a spus acesta.

  „Suntem conştienţi că Rusia şi-a retras unele forţele de la frontiera sa cu Ucraina, însă vedem că rămân forţe semnificative”, a subliniat el, promiţând să conlucreze cu Ucraina pentru ca ea “să se poată apăra ea însăşi împotriva unei agresiuni”, a spus Blinken în timpul întrevederii pe care a avut-o la Kiev cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

  La rândul său, Zelenski a denunţat retragerea „prea lentă”, anunţată de Moscova la 23 aprilie, după săptămâni de tensiuni izbucnite în urma desfăşurării a zeci de mii de soldaţi la frontiera comună ruso-ucraineană şi în peninsula ucraineană Crimeea anexată de Rusia în 2014. „Considerăm că reducerea (trupelor ruse) este prea lentă, de aceea este posibil ca ameninţarea să existe în continuare”, a spus Zelenski. Cu toate acestea, el a salutat o reducere a atacurilor din partea trăgătorilor de elită separatişti pe linia frontului.

  Distribuie dacă ți-a plăcut

    » Puteți citi întreg articolul la sursă: 60m.ro

   Articole similare

   Macron, după ce a fost pălmuit pe stradă: Este un fapt izolat

   Macron, după ce a fost pălmuit pe stradă: Este un fapt izolat

   Distribuie acest articol! Președintele Franței, Emmanuel Macron, a reacționat cu ironie la incidentul de marți, 8 iunie, când a fost lovit în plină de stradă de către un cetățean francez, „Evident, ostilitățile au început!”,, a declarat Macron inițial. Ulterior, şeful statului francez şi-a mai nuanţat reacţia, într-o declaraţie pentru Le Dauphine Libere. „Totul este în regulă. […]