Studiu: Aproape 7 din 10 americani s-ar vaccina împotriva infecției cu SARS-CoV-2

Studiu: Aproape 7 din 10 americani s-ar vaccina împotriva infecției cu SARS-CoV-2

Potrivit unui nou studiu1, aproximativ 7 din 10 americani ar fi interesați să se vaccineze împotriva infecției cu SARS-CoV-2, atunci când un vaccin fiabil va fi disponibil pe piață. Cu toate acestea, oamenii de știință afirmă că, în ansamblu, există o tendință de lipsă de interes generalizat față de vaccin în societatea americană, în special în comunitatea afro-americană, care a fost mai grav impactată de infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Ohio au realizat un sondaj de opinie pe o populație de peste 2.000 de cetățeni americani în luna mai a acesui an, pentru a afla care este interesul acestora față de un vaccin anti COVID-19, precum și pentru a identifica 11 factori care ar putea să le influențeze decizia. Aceștia au descoperit că 1.374 dintre cei 2.006 de indivizi care au participat la sondaj, 69% au afirmat că ar fi dispuși, în mod cert sau probabil, să se vaccineze. De asemenea, în urma sondajului s-a descoperit că 17% nu sunt siguri dacă ar fi dispuși să se vaccineze, iar 14% nu sunt de acord să primească un vaccin, scrie doc.ro.

Studiul face parte dintre primele din acest tip, cu privire la rata de acceptare a unui vaccin anti COVID-19, și a fost publicat în revista Vaccine. Cercetătorul principal, Paur Reiter, profesor în cadrul Universității de Stat din Ohio, a declarat că rezultatele studiului sunt promițătoare în ceea ce privește interesul cetățenilor americani pentru vaccinul anti COVID-19, dar că se aștepta chiar la mai mult interes, având în vedere natura pandemiei și severitatea simptomelor pe care o bună parte din populația americană le-a suferit.

Cu toate acestea, interesul este mai crescut față de vaccinul anti COVID-19 decât cel manifestat anual față de vaccinul anti-gripal, ceea ce sugerează că populația americană simte nevoia de o soluție medicală imediată pentru a face față virusului SARS-CoV-2.

 » sursa: www.replicaonline.ro

Articole similare

Ai grijă de tine și familia ta cu produsele Septona!

Ai grijă de tine și familia ta cu produsele Septona!

Când vorbim de produse personale de îngrijire vorbim în primul rând de încredere, produsele Septona având particularitatea de a se integra rapid și de a deveni o constantă în viața de zi cu zi a consumatorilor. De aceea, Septona a implementat un sistem complex de monitorizare și certificare a calității, o călătorie de cercetare și […]

VIDEO Președintele Braziliei, primul care „sparge gheața” după plecarea lui Trump: „Virusul Covid-19 a fost creat în laborator pentru a lansa un război chimic și bacteriologic”

VIDEO Președintele Braziliei, primul care „sparge gheața” după plecarea lui Trump: „Virusul Covid-19 a fost creat în laborator pentru a lansa un război chimic și bacteriologic”

De Cătălin Vușcan  /   Știri   /   Publicat: Joi, 06 mai 2021, 12:16   /   Actualizat: Joi, 06 mai 2021, 12:22   /   0 comentarii   france24 AFP Português a postat recent un videoclip unde Președintele Braziliei, Jair Bolsanoro, în cadrul unei conferințe de presă, a declarat că virusul covid provine […]