Se începe vaccinarea în învățământ! Cine va primi vaccinul AstraZeneca

Se începe vaccinarea în învățământ! Cine va primi vaccinul AstraZeneca

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti COVID-19, a explicat, într-o conferință de presă, care va fi procedura de vaccinare a personalului din învățământ și a precizat că București și 23 județe vor da startul, întrucât au deja toate centrele.

medic cu vaccin anti-covid

Cum se vor vaccina profesorii, începând de miercuri

Valeriu Gheorghiță spune că procesul de vaccinare al personalului din învățământ va începe pe 4 februarie, în majoritatea județelor, inclusiv în București. Urmează că din 26 februarie să se dea startul vaccinării profesorilor și în alte 14 județe, iar din 1 martie în ultimele 3 județe.

Programările pentru vaccinare nu se vor face prin intermediul platformei informatice. Vor fi întocmite liste în unitățile de învățământ, care vor fi centralizate de inspectoratele școlare județene și mai poi înaintate către DSP-uri. Beneficiarii vor fi anunțați prin intermediul ISJ-urilor și a conducătorilor unităților de învățământ, precizează Valeriu Gheorghiță.

Perioada de vaccinare durează până pe 10 martie

Perioada de vaccinare durează până pe 10 martie pentru administrarea primei doze, iar autoritățile estimează că până atunci vor fi imunizate cel puțin 60.000 de persoane. Valeriu Gheorghiță spune că 42.000 de persoane sunt deja vaccinate din rândul personalului din învățământ, iar 120.000 sunt programate.

Citește și: Vaccinul Pfizer urmează să fie testat și în rândul femeilor însărcinate! Vor fi monitorizate eventualele efecte secundare, inclusiv avortul spontan

Profesorii vor fi imunizați cu două tipuri de vaccin

Profesorii vor fi imunizați cu două tipuri de vaccin: „Oxford/AstraZeneca până în vârsta de 55 de ani inclusiv, acolo unde nu se identifică contraindicații, și Pfizer/BioNTech la persoanele de peste 55 de ani, exceptând cazurile când se identifică contraindicații”, a explicat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Vaccinările se vor face în locațiile puse la dispoziție de Ministerul Educației.

 » sursa: qbebe.ro

Articole similare

Antrenorul de calibru dorit de Juventus

Antrenorul de calibru dorit de Juventus

Eliminată încă din optimi în Champions League și ratând un deceniu de dominație în Serie A, Juventus vrea un nou antrenor după finalizarea sezonului actual. Dorit ca tehnician este nimeni altul decât Zinedine Zidane. Multe voci vorbesc despre o despărțire între Zidane și Real Madrid, iar ruptura s-ar putea produce în următoarele săptămâni. Chiar dacă […]