Sărbătoare mare la români: Zămislirea Fecioarei Maria! Rugăciune pentru femeile care nu pot avea copii

Sărbătoare mare la români: Zămislirea Fecioarei Maria! Rugăciune pentru femeile care nu pot avea copii

Sfinții Ioachim și Ana au fost lipsiți de copii până la vremea bătrâneții, când Arhanghelul Gavriil s-a pogorat la fiecare din ei, binevestindu-le zămislirea Fecioarei Maria. Din dragoste pentru oameni, Dumnezeu a făcut roditor pântecele sterp al Anei, care la vremea rânduită a născut prunc de parte femeiască, pe Sfânta Fecioara Maria, scrie crestinortodox.ro.

Imagine de Jeff Jacobs de la Pixabay

Tot azi mai sunt pomeniți și alți sfinți importanți, precum Sfânta Ana, mama Proorocului Samuel, Sfântul Ştefan cel strălucit și Sfinții Sositeu, Narsu şi Isaac.

Astăzi, creștinii trebuie să aprindă o candelă și să se roage Sfintei Feciare Maria pentru izbăvirea de păcate. Nu se spală, nu se coase, nu se calcă și nu se face treburi lumești. Tot în această zi, legăturile nerodirii de fii se dezleagă, așa că femeile care nu pot avea copii este bine să rostească rugăciunea de mai jos.

Rugăciunea Sfintei Ana pentru dobândirea de prunci

„Doamne Dumnezeule, Atotţiitorule, Cel ce numai cu cuvântul Tău ai făcut cerul şi pământul cu toate cele ce sunt într-însele; Dumnezeule, Cel ce ai zis făpturilor Tale să crească şi să se înmulţească, Tu cel ce ai binecuvântat pe Sara, soţia lui Avraam, şi la bătrâneţile ei a născut pe Isaac, şi ai dăruit Anei, ce era stearpă, pe Samuil Prorocul şi alţi copii, dă-mi şi mie roadă pântecelui meu, şi nu mă lăsa să rămân pururea de ocară şi urgie oamenilor. Adonai, Doamne Savaot, Tu Care ştii ocara nerodirii mele, dezleagă-mi durerea inimii mele, deschide pântecele meu, şi pe cea neroditoare arat-o roditoare cu Atotputernicia Ta… Şi orice voi naşte: fecior ori fecioară, o voi închina Sfinţiei Tale cu toată inima, dăruind-o Bisericii Tale pentru a-Ți sluji pururea acolo.”

Citește și: Cine a fost Sfânta Ana,

 » sursa: qbebe.ro

Articole similare

Antrenorul de calibru dorit de Juventus

Antrenorul de calibru dorit de Juventus

Eliminată încă din optimi în Champions League și ratând un deceniu de dominație în Serie A, Juventus vrea un nou antrenor după finalizarea sezonului actual. Dorit ca tehnician este nimeni altul decât Zinedine Zidane. Multe voci vorbesc despre o despărțire între Zidane și Real Madrid, iar ruptura s-ar putea produce în următoarele săptămâni. Chiar dacă […]