S-a aprobat REGULAMENTUL FINAL de navigație pe Tarnița și Fântânele! Amenzi usturătoare + ironii la ședința CJ

S-a aprobat REGULAMENTUL FINAL de navigație pe Tarnița și Fântânele! Amenzi usturătoare + ironii la ședința CJ

Ultima zi din luna martie a adus aprobarea şi implementarea regulamentelor de navigaţie pe lacurile Tarniţa şi Fântânele.

În ședința ordinară a Consiliului Județean Cluj, de miercuri, 31 martie 2021, consilierii județeni au aprobat proiectul de hotărâre privind aprobarea regulamentelor de navigație pe lacurile Tarnița și Fântânele, precum și a unor măsuri necesare pentru punerea acestora în executare. 

Liderul forului administrativ județean, Alin Tișe, a precizat că s-a muncit foarte mult la regulament și că interzicerea navigației pe cele două lacuri clujene a fost decisă de către Ministerul Transporturilor.

„Am muncit foarte mult la acest regulament. Sunt foarte multe dezbateri. Stabilirea lacurilor ca fiind obiectul acestor hotărâri a stabilit-o Ministerul Transporturilor. Decizia de a se interzice navigația la aceste lacuri a fost luată prin actul unui minister, noi am venit cu un regulament care să lămurească cum se face asta. Nu am dorit să politizăm acest regulament”, a declarat Alin Tișe.

Ședința nu a fost lipistă de ironii

Consilierul județean al alianței USR PLUS, Ovidiu Nistor, a propus să fie introduse în noul regulament mai multe amendamente care să interzică navigația persoanelor care se află sub influența alcoolului și a drogurilor, ca pe lac să nu fie permis accesul cu ambarcațiuni cu biodiesel și bioetanol sau să se impună o limită de viteză de 15 kilometri pe oră.

Unele dintre aceste amendamente au stârnit râsul unor consilieri județeni, dar și a președintelui Alin Tișe, care i-a răspuns ironic, că: „Noi trebuie să reglementăm navigația pe lac, nu circulația drogurilor și a alcoolului pe lac”. De asemenea, liberalul Iuliu Sămărtean a replicat pe un ton similar: „Ce facem, să punem radare pe lac? Haideți să fim serioși”. Niciun amendament propus de Nistor nu a trecut de votul consilierilor.

Totuși, consilierul PSD, Vasile Sălătioan, a propus adăugarea hidroglisoarelor care utilizează combustibili fosili pe lista de interzicere a navigației pe lacurile clujene, iar amendamentul a fost adoptat în noul regulament.

Cine este responsabil de amenzi

O schimbare importantă este eliminarea articolul conform căruia controlul ar fi urmat să fie efectuat de către Biroul Arii protejate din cadrul Salvamont, condus de Rocsana Cntraș, fosta iubită a unui proprietar de ponton de la Tarnița şi mare iubitor al ambarcaţiunilor cu motor. În regulamentul modificat, „controlul şi constatarea contravenţiilor se fac de către agenţii constatatori din cadrul CJ Cluj.

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

A murit un jurnalist școlit la Cluj. Reporter de front în fosta Iugoslavie

A murit un jurnalist școlit la Cluj. Reporter de front în fosta Iugoslavie

La puțin timp după sărbători a fost consemnată moartea unui jurnalist din „prima linie” a presei anilor ’90, devenit ulterior scriitor, diplomat și profesor. S-a stins un jurnalist de forță al anilor ’90: Radu Ciobotea, fost reporter de front în fosta Iugoslavie. Acesta era un adevărat reper de profesionism în gazetăria din Banat, cu contribuții […]

Stelian Ion s-a consultat pe teme de justiție cu 14 ONG-uri, inclusiv Sexul vs Barza

Stelian Ion s-a consultat pe teme de justiție cu 14 ONG-uri, inclusiv Sexul vs Barza

Distribuie dacă ți-a plăcut Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, s-a consultat, astăzi, cu reprezentanții a 14 ONG-uri, majoritatea din mișcarea #Rezist, pe teme ce țin de justiție, relatează Clujjust.ro. ”Ministrul a salutat prezența reprezentanților ONG-urilor și interesul acestora de a coopera în vederea implementării măsurilor care intră în aria de competență a Ministerului Justiției, asumate prin […]