Rușii pregătesc cel mai mare protest din istoria modernă a țării, din cauza dictatorului Putin

Rușii pregătesc cel mai mare protest din istoria modernă a țării, din cauza dictatorului Putin

Rușii vor să organizeze miercuri cele mai mari proteste din istoria modernă a Rusiei, în urma avertismentelor medicilor că Alexei Navalnîi se află într-o stare critică şi că ar putea suferi un stop cardiac, transmite Reuters.

Washingtonul a avertizat Rusia că va plăti un preţ dacă Navalnîi, care se află în greva foamei, va muri în închisoare.

Data protestului a fost devansată, după ce un sindicat medical, care are legături cu Navalnîi, a afirmat sâmbătă că acesta se află în stare critică, analizele medicale indicând că rinichii săi ar putea ceda în curând, ceea ce ar putea con duce la stoc cardiac.

”Lucrurile evoluează prea repede şi prea rău”, au scris alianţii politicianului într-un comunicat publicat pe wesite-ul său. Ei au anunţat proteste de stradă la nivel naţional, pe care le-au descris ca pe o încercare de a obţine îngrijire medicale care să îi salveze viaţa şi ca un protes pentru măsurile represive împotriva susţinătorilor lui.

”O situaţia extremă necesită decizii extreme”, au mai afirmat ei.

Soarta lui Navalnîi, unul dintre cei mai cunoscuţi critici al preşedintelui Vladimir Putin, agravează tensiunile deja acute din relaţiile Rusiei cu Occidentul.

Consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui american Joe Biden, Jake Sullivan, a declarat duminică că guvernul SUA a spus Rusiei ”că vor exista consecinţe” dacă Navalnîi va muri în închisoare.

Miniştrii de Externe din Uniunea Europeană sunt aşteptaţi să discute cazul lui Navalnîi luni, iar titularul politicii externe a UE, Josep Borrell, s-a angajat să facă Moscova răspunzătoare în această chestiune.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi ministrul german de externe, Heiko Maas, au cerut ca Navalnîi să primească îngrijiri medicale imediate, aşa cum a făcut Departamentul de Stat al SUA, în timp ce preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat că puterile mondiale ar trebui să traseze ”linii roşii clare” cu Rusia şi să ia în considerare posibilele sancţiuni,

 » Puteți citi întreg articolul la sursă: 60m.ro

Articole similare

Sărăcia i-a scos în stradă pe columbieni

Sărăcia i-a scos în stradă pe columbieni

Distribuie dacă ți-a plăcut Columbia este în stradă de câteva zile, între protestatari şi forţele de ordine având loc ciocniri puternice. Mişcările de stradă au fost declanşate de impozitele propuse asupra serviciilor esenţiale, asupra alimentelor şi a veniturilor lucrătorilor, pe fondul unei pandemii care golește populaţia de resurse. Protestele au început în 28 aprilie.   Represiunile […]