„Respectați fotbalul!” Protest al jucătorilor Universității Cluj, după ce Farul nu s-a prezentat la meciul de azi pe motiv de COVID

„Respectați fotbalul!” Protest al jucătorilor Universității Cluj, după ce Farul nu s-a prezentat la meciul de azi pe motiv de COVID

La ora la care trebuia să aibă loc partida dintre “studenți” și constănțeni, fotbaliștii lui Costel Enache au intrat pe teren pentru a cere ca rezultatul partidei să fie stabilit pe teren.

În această după amiază, “Șepcile roșii” trebuiau să înfrunte Farul Constanța într-o restanță din runda cu numărul 11, dar jocul a fost anulat din cauza infectărilor cu COVID-19 din echipa oaspete. Conform regulamentului, Universitatea Cluj va pierde la “masa verde”, deoarece jocul a fost amânat deja o dată din cauza focarului de coronavirus cu care s-au confruntat clujenii.

Chiar dacă partida nu s-a disputat, elevii lui Costel Enache au intrat pe teren purtând un steag al României inscripționat cu stema clubului și au protestat sub deviza “Respectați Fotbalul”. O acțiune similiară a fost întreprinsă și de Ripensia Timișoara.

“Am ales această metodă alături de cei de la Ripensia, care sunt într-o situație similiară la jocul cu CS Mioveni. Noi nu suntem organ de anchetă, nu suntem cei care trebuie să îi urmărim pe cei de la Farul. Respectând regulamentul, protocoalele și toate legile țării, cred că ei se puteau prezenta la meci. Noi am făcut demersuri către DSP Constanța, FRF și Ministerul Sănătății. Consider că regulamentul are lacune, deși ideea inițială a fost de a da șanse echipelor”, a spus Daniel Stanciu.

Formația clujeană a emis și un comunicat prin care explică demersurile făcute către autorități.

„În urma anunţului din 1 decembrie al clubului Farul Constanţa privind descoperirea a şase cazuri de COVID-19 şi decizia DSP Constanţa de a interzice deplasarea echipei la Cluj, pentru partida de astăzi, FC Universitatea Cluj a iniţiat demersuri pe lângă Federația Română de Fotbal, Direcția de Sănătate Publică Constanța și Ministerul Sănătății. Clubul nostru a solicitat ca rezultatul partide să fie stabilit pe teren, considerând că meciul se poate disputa în deplină siguranță, conform regulamentelor sportive si medicale.

A. Prin adresa 2658/01.12.2020 trimisă Federației Române de Fotbal (Preşedintelui Răzvan Burleanu, Departamentului Competiții și Departamentului Medical), am solicitat „reprogramarea într-un interval de 24 sau 48 de ore a partidei FC Universitatea Cluj – FC Farul Constanța și retestarea persoanelor considerate contact al cazurilor pozitive anunțate de Asociația Fotbal Club Farul Constanța, într-un laborator acreditat de către personalul medical neutru și specializat în recoltarea probelor pentru testele RT-PCR. FC Universitatea Cluj va suporta integral costul testelor.”

De asemenea,

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

VIDEO Președintele Braziliei, primul care „sparge gheața” după plecarea lui Trump: „Virusul Covid-19 a fost creat în laborator pentru a lansa un război chimic și bacteriologic”

VIDEO Președintele Braziliei, primul care „sparge gheața” după plecarea lui Trump: „Virusul Covid-19 a fost creat în laborator pentru a lansa un război chimic și bacteriologic”

De Cătălin Vușcan  /   Știri   /   Publicat: Joi, 06 mai 2021, 12:16   /   Actualizat: Joi, 06 mai 2021, 12:22   /   0 comentarii   france24 AFP Português a postat recent un videoclip unde Președintele Braziliei, Jair Bolsanoro, în cadrul unei conferințe de presă, a declarat că virusul covid provine […]