Reacții adverse care pot apărea după administrarea antibioticelor

Reacții adverse care pot apărea după administrarea antibioticelor

Antibioticele sunt prescrise de către medic pentru tratarea anumitor infecții bacteriene. Este important, însă, de reținut faptul că nu este recomandat să se administreze antibiotice fără recomandarea medicului.

Sursă foto: Shutterstock

Ce sunt și cum funcționează antibioticele?

Antibioticele funcționează prin anihilarea bacteriei sau prin scăderea capacității de dezvoltare a acesteia în organism. Așadar, acestea luptă împotriva infecției prin mai multe metode, și anume:

– Atacarea pereților sau a învelișului protector al bacteriei

– Intervenirea în procesul de multiplicare a bacteriei

– Blocarea producției de proteine la nivelul bacteriei.

Primul antibiotic modern a fost folosit în anul 1936, iar înainte de antibiotice, 30% din suma totală de decese, la nivel global, era cauzată de infecții bacteriene. Grație antibioticelor, afecțiuni potențial fatale, în trecut, pot fi vindecabile, într-un timp relativ scurt.

În ziua de azi, antibioticele sunt utilizate în cazul infecțiilor bacteriene severe, prevenind, astfel, complicațiile mai grave de boală. Există mai multe clase de antibiotice, iar fiecare tip acționează mai eficient pe un anumit spectru de infecții bacteriene.

De asemenea, antibioticele pot veni în numeroase forme, cum ar fi tablete, capsule, lichid, cremă sau unguent.

Antibioticele încep să funcționeze imediat ce sunt administrare. Cu toate acestea, este posibil să începi să resimți o îmbunătățire a stării de sănătate după două, trei zile de la prima doză. De asemenea, ia aminte că recuperarea cu ajutorul unui tratament cu antibiotice poate varia ca perioadă, în funcție de tipul de infecție, dar și de acțiunea antibioticului administrat.

Majoritatea tipurilor de antibiotice acționează complet (și este recomandat să fie administrate) pe o perioadă între 7 țși 14 zile. În anumite cazuri, tratamente mai scurte pot funcționa la fel de bine, dar medicul este unicul în măsură să decidă care este durata optimă de tratament pentru tine,

 » sursa: www.replicaonline.ro

Articole similare

Ai grijă de tine și familia ta cu produsele Septona!

Ai grijă de tine și familia ta cu produsele Septona!

Când vorbim de produse personale de îngrijire vorbim în primul rând de încredere, produsele Septona având particularitatea de a se integra rapid și de a deveni o constantă în viața de zi cu zi a consumatorilor. De aceea, Septona a implementat un sistem complex de monitorizare și certificare a calității, o călătorie de cercetare și […]

VIDEO Președintele Braziliei, primul care „sparge gheața” după plecarea lui Trump: „Virusul Covid-19 a fost creat în laborator pentru a lansa un război chimic și bacteriologic”

VIDEO Președintele Braziliei, primul care „sparge gheața” după plecarea lui Trump: „Virusul Covid-19 a fost creat în laborator pentru a lansa un război chimic și bacteriologic”

De Cătălin Vușcan  /   Știri   /   Publicat: Joi, 06 mai 2021, 12:16   /   Actualizat: Joi, 06 mai 2021, 12:22   /   0 comentarii   france24 AFP Português a postat recent un videoclip unde Președintele Braziliei, Jair Bolsanoro, în cadrul unei conferințe de presă, a declarat că virusul covid provine […]