PSD a contestat în instanță decizia Guvernului Cîțu de a închide magazinele după ora 18:00

PSD a contestat în instanță decizia Guvernului Cîțu de a închide magazinele după ora 18:00

Reprezentanții PSD au contestat, vineri, în instanţă, decizia Guvernului de a închide magazinele după ora 18,00, pe motiv că această măsură nu a fost motivată temeinic, cu dovezi ştiinţifice.

„Partidul Social Democrat a depus vineri, la Curtea de Apel Bucureşti, o cerere în anulare împotriva deciziei Guvernului de a închide magazinele după ora 18,00. Principala obiecţie împotriva acestei măsuri este că ‘în elaborarea HG 348 nu s-a avut în vedere, în nici un fel, o documentare şi o analiză ştiinţifică preliminară/studiu de impact, din care să rezulte informaţii relevante privind impactul măsurilor preconizate asupra drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului’”, menţionează PSD într-un comunicat de presă, potrivit Agerpres.

Social-democraţii au mai spus că, având în vedere că prin această decizie sunt afectate atât interesele agenţilor economici, cât şi ale cetăţenilor, Guvernul avea obligaţia să motiveze „temeinic, cu dovezi ştiinţifice”, că măsura are într-adevăr un impact pozitiv în combaterea pandemiei, care să justifice restrângerea drepturilor fundamentale. „De asemenea, Guvernul nu a respectat obligaţiile privind transparenţa decizională”, se mai arată în comunicat.

Amintim că, în cursul zilei de joi, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Cluj a decis impunerea de restricţii suplimentare în municipiul Cluj-Napoca, după ce incidenţa cazurilor de Covid a depăşit 7,5 la mia de locuitori. Potrivit deciziei CJSU, noile restricţii sunt în vigoare de vineri.

Astfel, se interzice circulaţia persoanelor între orele 20.00 şi 5.00, cu excepţia deplasărilor în interes profesional, pentru asistenţă medicală, a persoanelor aflate în tranzit sau deplasări pentru motive justificate, cum ar îngrijirea copilului, asistarea persoanelor vârstnice etc. De asemenea, magazinele se închid la ora 18.00.

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

Doi jucători de la CFR Cluj incluși în echipa etapei din Liga 1

Doi jucători de la CFR Cluj incluși în echipa etapei din Liga 1

În urma succesului de la Clinceni, doi fotbaliști ai campioanei au fost incluși în cel mai bun 11 al rundei cu numărul 6 din play-off/play-out. CFR Cluj a reușit să se impună la limită, scor 1-0, în fața ultimei clasate din play-off. Totuși, doi dintre elevii lui Edi Iordănescu se află printre remarcații etapei. Andrei […]

Măsurile de relaxare anunțate pentru această vară, subiect de discuție la Guvern

Măsurile de relaxare anunțate pentru această vară, subiect de discuție la Guvern

Distribuie dacă ți-a plăcut Premierul Cîțu a anunțat că, în cadrul ședinței de astăzi a Comitetului interministerial pentru revenirea la normalitate, se va discuta despre măsurile de relaxare ce vor intra în vigoare de la 1 mai, precum renunţarea la mască pe plajă, despre organizarea de petreceri private cu persoane vaccinate, dar şi despre programul […]