Primele teste rapide pe baza detecţiei de antigen pentru COVID-19 au ajuns în România

Primele teste rapide pe baza detecţiei de antigen pentru COVID-19 au ajuns în România

Primele teste rapide pe baza detecției de antigen pentru diagnosticarea infectării cu SarsCov2 au ajuns în România. Acestea sunt deocamdată singurele avizate de Organizația Mondială a Sănătății.

Testele  “Standard Q Covid-19 Ag”, produse în Coreea de Sud, au fost aduse în tara de o companie farmaceutica din Ploiesti. Reprezentanţii societăţii au precizat ca acestea vor fi distribuite în cabinete medicale, spitale și farmacii. Profitul, în urma vânzării acestor teste, va fi donat familiilor celor decedaţi din cauza virusului SARS–CoV–2.

Acest tip de testele sunt capabile să identifice rapid proteina specifică virusului în exudatul nasofaringian al pacientului. Rezultatul se obține în decurs de 15 – 30 de minute. Cu o sensibilitate de 96,52% și o specificitate de 99,68%, acestea sunt un instrument de încredere in diagnosticare, dar testarea nu poate fi făcută decât de cadrele medicale.

Comentarii

comentarii

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

Antrenorul de calibru dorit de Juventus

Antrenorul de calibru dorit de Juventus

Eliminată încă din optimi în Champions League și ratând un deceniu de dominație în Serie A, Juventus vrea un nou antrenor după finalizarea sezonului actual. Dorit ca tehnician este nimeni altul decât Zinedine Zidane. Multe voci vorbesc despre o despărțire între Zidane și Real Madrid, iar ruptura s-ar putea produce în următoarele săptămâni. Chiar dacă […]