Primar – paure și fermier în Liebling

Primar – paure și fermier în Liebling

Ion Gheorghe Munteanu este primar în comuna Liebling, județul Timiș, aflat la al cincilea mandat – două de viceprimar, trei de primar – dar, în același timp este și crescător de oi, și de mult timp se confruntă cu o dureroasă problemă: trebuie să ardă sute de kilograme de lână strânsă în fiecare an de pe cele 800 de mioare pe care le deține.

”E o crimă…!”

”Două remorci pline cu lână le-am dus pe câmp, astă vară, am aruncat 20 de litri de motorină și i-am am dat foc. Tot am ars, fiindcă nimeni nu are nevoie de lână oilor. E o mare rușine. Nu e posibil asta, dar asta e. Ciobanii români își ard lâna. Domnul Daea a încercat să rezolve această problemă, dar se pare că totul s-a împotmolit. Până la urmă Ministerul Agriculturii nu a reușit să facă nimic. Lâna provenită din oaia ciobanilor români în timpul răposatului era utilizată în industria textilă. Românii se îmbrăcau cu pulovere și cămăși din lână românească. Acum o ardem. E o crimă!”, spune primarul-fermier.

Ion Munteanu este de 30 de ani un important crescător de oi în Timiș. Pe lângă mioare, el mai deține și o mică fermă de porci, cu multe găini, cai, rațe, și peste 100 de ha de pământ, pe care cultivă cereale pentru hrana animalelor și păsărilor. Bunicul și tatăl lui au avut oi, iar actualul primar a crescut de copil alături de mioare, pe care le ducea la pășune. De aceea a îndrăgit oile și nu s-a mai putut îndepărta niciodată de ele.

”Deși sunt primar, eu nu o să uit niciodată de unde am plecat și cine sunt: un paure, un țăran bănățean get pe get, un fiu de paure, din tată în fiu și sunt mândru de asta.

 » sursa: ziuadevest.ro

Articole similare

Cum a fost vremea în țară în fiecare zi din acestă lună iunie neobișnuită

Cum a fost vremea în țară în fiecare zi din acestă lună iunie neobișnuită

​După ce am avut cea mai rece primăvară din ultimii 30 de ani, luna iunie a început cu temperaturi foarte scăzute și în câteva dintre zile precipitațiile de la stațiile meteo românești au înregistrat printre cele mai mari valori din Europa. În mai multe nopți au fost localități unde minimele au scăzut la sub 5 […]