Poșta Română primește bani să își renoveze clădirea din Cluj

Poșta Română primește bani să își renoveze clădirea din Cluj

Compania Națională Poșta Română (CNPR) va beneficia de un credit de 200 de milioane de lei de la Eximbank, din care își va reabilita clădirea monument istoric din Cluj și își va automatiza centrul de tranzit de aici.

La sediul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, în prezența ministrului Lucian Bode s-a semnat contractul de creditare a CNPR pentru demararea, până la finalul acestui an, a primei etape a planului de reabilitare, modernizare și digitalizare a serviciilor oferite clienților.

Creditul pe 12 ani va fi folosit pentru derularea unor serii de investiții în modernizare și digitalizare. Investițiile au în vedere reabilitarea clădirilor-monumente istorice din Cluj, Timișoara, Piatra Neamț, Oradea și valorificarea lor comercial, cultural și istoric (54,5 milioane de lei); înființarea noilor centre de tranzit/sortare de la Cluj și București Nord (31,5 milioane); crearea unei arhitecturi de sistem de management digital integrat (128,3 milioane).

“Sunt convins că prin accesarea acestui credit, Poșta Română va intra într-o nouă eră a modernizării și a digitalizării. Acest lucru va face din CNPR un competitor foarte puternic pe această piață a serviciilor poștale, în concordanță cu noile cerințele naționale și internaționale.

Este extrem de necesar ca să devină și mai atractivă, să se modernizeze, să-și digitalizeze anumite procese tehnologice și să-și dezvolte noi produse. E un mare angajator de pe piața forței de muncă și trebuie să pună accent și pe dezvoltarea condițiilor de muncă, pentru cei care fac parte din această companie.

Avem o datorie față de toți cetățenii României să revitalizăm această companie care are toate șansele să-și consolideze poziția de lider de piață printr-un efort comun care să vizeze implementarea unor soluții pentru îmbunătățirea serviciilor oferite, pentru reducerea costurilor și generarea de venituri suplimentare.

După 10 ani, s-a reușit achitarea tuturor  sumele datorate bugetului de stat (130 de milioane de lei) si să se elibereze toate ipotecile aferente, ceea ce reprezintă o gură de oxigen pentru CNPR. Pe acest fundament sănătos se poate începe un proces de construcție, de reclădire a unei companii care mult timp a fost ignorată și fără perspective clare de dezvoltare.

Ne propunem ca în parteneriat cu instituții financiare și internaționale, prin asigurarea resurselor necesare, inclusiv prin analizarea posibilității finanțării unor proiecte inovative, să asigurăm CNPR toate condițiile pentru dezvoltare si eficientizare, obiectivul fiind creșterea calități serviciilor oferite către  beneficiarii finali”, spune  Bode.

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

Prețurile apartamentelor s-au majorat și în luna mai

Prețurile apartamentelor s-au majorat și în luna mai

La fel ca în celelalte două luni de primăvară, prețurile locuințelor din România s-au menținut pe o traiectorie general ascendentă și în luna mai. Astfel, potrivit Indicelui Imobiliare.ro, suma medie solicitată, la nivel național, de vânzătorii de apartamente (noi și vechi) s-a majorat cu 0,7% luna trecută, ajungând la un nivel de 1.406 euro pe […]