Platforma de telemedicină implementată de Spitalul Județean Timișoara. Peste 27.000 de teleconsultații

Platforma de telemedicină implementată de Spitalul Județean Timișoara. Peste 27.000 de teleconsultații

Telediabet.ro este platforma de telemedicină implementată de Spitalului Clinic Județean de Urgență “Pius Brînzeu” din Timișoara, în sprijinul tuturor pacienților cu diabet zaharat din România.

Serviciile de telemedicină sunt oferite gratuit oricărui pacient cu diabet zaharat; atât infrastructura de comunicații cât și resursa umană sunt asigurate de unitatea sanitară, medicii care răspund solicitărilor fiind exclusiv medici ai Centrului Clinic Județean de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

Rolul platformei de telemedicină este acela de a oferi un suport, atât de necesar în contextul epidemiologic actual, la distanță, oricărui pacient cu diabet zaharat din România și nu numai.

Din nefericire, diabetul zaharat se asociază cu riscul unui prognostic mai puțin bun al bolii COVID-19, deci e cu atât mai important pentru pacienții cu diabet să respecte îndemnul de distanțare socială respectiv de a sta acasă.

Iar aici, inițiativa telediabet.ro vine cu partea sa de contribuție, oferind posibilitatea oricărui pacient să primească consult de specialitate, de la specialiști recunoscuți în domeniu, din siguranța căminului lor. Suplimentar, pacienții Centrului de Diabet din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență “Pius Brînzeu” Timișoara pot primi inclusiv rețeta medicală gratuită prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanță.

Prin intermediul platformei on-line a telediabet.ro, orice pacient cu diabet zaharat poate beneficia gratuit de consultații de telemedicină prin: videoconferință privată ce are anexat un sistem de partajare a documentelor electronice (cum ar fi: analize medicale, rapoarte ale dispozitivelor de monitorizare a glicemiilor ori a pompelor de insulină sau prescripții electronice), serviciu de call-center telefonic sau  corespondență electronică.

”Felicitări domnului conf. dr. Bogdan Timar și întregii echipe a Centrului de Diabet din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara. O inițiativă excelentă la care am muncit cu toții, dar meritul majoritar e al dânșilor!

Serviciul telediabet.ro este funcțional încă din primele zile de după decretarea stării de urgență în țara noastră,

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

Antrenorul de calibru dorit de Juventus

Antrenorul de calibru dorit de Juventus

Eliminată încă din optimi în Champions League și ratând un deceniu de dominație în Serie A, Juventus vrea un nou antrenor după finalizarea sezonului actual. Dorit ca tehnician este nimeni altul decât Zinedine Zidane. Multe voci vorbesc despre o despărțire între Zidane și Real Madrid, iar ruptura s-ar putea produce în următoarele săptămâni. Chiar dacă […]