Pe facebook suntem cei mai mari eroi – CRITICII.RO

Pe facebook suntem cei mai mari eroi – CRITICII.RO

Pe facebook suntem cei mai mari eroi – CRITICII.RO

Cum ar fi să îmi pot exprima nemulțumirea, frustrarea și dezamăgirea în legatura cu ce se întâmplă în țara noastră , prin versuri?

Este modul meu prin care mă pot exprima liber. Sper să iasă un tablou care să releve exact sentimentele care mă încearcă.

Simt că Trăim în țara fără de măsură/ În țara-n care albul este crem/ În țara-n care sfinții se înjură/ Iar banii de mâncare sunt blestem. / Trăim în țara legilor nescrise / În țara-n care nu-i nimic sublim/ În țara dimineților învinse / Iar viermele e durul sinonim. / Trăim în țara fără răsărituri/ În țara-n care pruncii sunt bătrâni/ În țara guvernată de tertipuri/ Iar cei cu patru clase sunt stăpâni. / Trăim în țara fără de alegeri/ În țara-n care trebuie să taci/ În țara- care hoții toți sunt teferi/ Iar oamenii sunt fierți că niște raci/ La noi în țară aur e cartoful/ Iar pâinea valorează un argint/ La noi esti pedepsit dacă-ți spui of-ul/ Iar viitorul e-un prezent succint / La noi în țară banca-i cămătarul/ Iar cerșetorii-s tații disperați/ La noi și cerul parcă-și plânge-amarul / Iar sângele nu mai atrage frați.

Ne batem toți cu pumnii în piept că suntem patrioți, dar, de fapt, Trăim mai mult pe net, doar cu prenume/ Vorbim cu toți „vitejii” că-ntr-un club/ Azi, tinerii mai mult se-nchină-n lume/ La Facebook și la Google, chiar Youtube./ Credința a ajuns o noțiune/ Sau, și mai rău, ți-o vinzi pentru bănet/ Ieșiți să ne rugăm ca națiune/ De nu, o să ne botezăm pe net./ Ne răzvrătim online, dar stăm în case/ Parc-așteptăm o viață de apoi/ Le cerem hoților că să ne lase/ Pe facebook suntem cei mai mari eroi./ Să ne luptăm chiar dac-o să ne doară/ Să extirpăm un rău în mod concret/ Vă spun la toți,

 » Puteți citi întreg articolul la sursă: 60m.ro

Articole similare

WTA Roma: Patricia Țig a ratat calificarea pe tabloul principal

WTA Roma: Patricia Țig a ratat calificarea pe tabloul principal

Patricia Țig, locul 64 ATP și favorită 5 în calificări, a ratat calificarea pe tabloul principal la turneul de la Roma (WTA 1000). Țig a fost învinsă în ultimul tur al calificărilor de Christina McHale (SUA/90 WTA), scor 6-3, 2-6, 6-2. Meciul a durat două ore şi 10 minute. Pentru prezenţa în calificări la Roma, […]