OSCE, alternativa Rusiei pentru trupele de pacificare ONU, pregătită să intervină în Belarus

OSCE, alternativa Rusiei pentru trupele de pacificare ONU, pregătită să intervină în Belarus

OSCE este o instituție complet controlată de către Federația Rusă ca și alternativă la trupele pacificatoare ONU, trupe folosite de SUA ca pretext în diferite colțuri ale lumii.

Spre exemplu în regiunea transnistreană în mod oficial OSCE este instituția ce asigură securitatea și liniștea în zonă, în realitate Federația Rusă controlează absolut totul.

Acum, ca să nu apară cumva ideea unei medieri internaționale din partea lumii occidentale, Federația Rusă se folosește de vocea OSCE pentru a putea trimite trupe în Belarus(în fapt nu dorește acest lucru ci împiedicarea trimiterii de trupe ONU). Nu se știe însă dacă acest lucru este dorit de către Lukașenko, care știe prea bine că rușii vin repede și pleacă greu.

Însă situația internă este dificilă și nu pare a se simplifica. Liderul belarus a fost văzut însoțit de gărzi de corp bine înarmate și ținând în mână o pușcă militară de asalt.

Zilele acestuia sunt numărate, mulțimea este nemulțumită și se așteaptă doar un pretext pentru ca toată situația să explodeze.

De altfel Vladimir Putin s-a exprimat și direct cu privire la această problemă: dacă situația se complică atunci Rusia va trimite trupe pacificatoare în Belarus. Cu siguranță că va face acest lucru deoarece pierderea controlului asupra acestei regiuni, după direcția occidentală a UCRAINEI, ar reprezenta un mega eșec.

 » Puteți citi întreg articolul la sursă: 60m.ro

Articole similare

Macron, după ce a fost pălmuit pe stradă: Este un fapt izolat

Macron, după ce a fost pălmuit pe stradă: Este un fapt izolat

Distribuie acest articol! Președintele Franței, Emmanuel Macron, a reacționat cu ironie la incidentul de marți, 8 iunie, când a fost lovit în plină de stradă de către un cetățean francez, „Evident, ostilitățile au început!”,, a declarat Macron inițial. Ulterior, şeful statului francez şi-a mai nuanţat reacţia, într-o declaraţie pentru Le Dauphine Libere. „Totul este în regulă. […]