Nuntă cu 7000 de oameni în plină pandemie

Nuntă cu 7000 de oameni în plină pandemie

Mii de oameni fără mască, sfidând distanțarea socială au participat la o nuntă care a fost planificată în ciuda restricțiilor guvernului Cuomo privind adunările religioase în spaţii  închise.

Pe 8 noiembrie, 7.000 de oameni au stat înghesuiți în templul Yetev Lev din Williamsburg pentru a sărbători căsătoria lui Yoel Teitelbaum, nepotul marelui rabin de Satmar, Aaron Teitelman, scrie News Chant. Evenimentul a avut loc în ciuda restricțiilor impuse de guvernul lui Andrew Cuomo, în contextual pandemiei de coronavirus.

Pentru a menține evenimentul „sub acoperire“ și departe de ochii și urechile presei și oficialilor guvernamentali, comunitatea a împărtășit informații despre nuntă doar din om în om.

„Ținând cont de restricțiile guvernamentale, pregătirile au fost făcute în secret și discret, pentru a nu atrage atenția străinilor. În ultimele săptămâni, organizatorii au lucrat necontenit pentru a aranja totul în cel mai bun mod posibil. Toate informațiile despre nuntă au fost transmise din gură în gură, fără notificări scrise, fără afișe pe pereții sinagogii, fără invitații trimise prin poștă și nici măcar un articol în nicio publicație, inclusiv chiar acest ziar“, scria Der Blatt, publicația sectei hasidice Satmar, pe 13 noiembrie.

Imaginile de la ceremonie arată sala împânzită de invitați fără măști, iar secta hasidică se daclară norocoasă: „Acum că nunta a trecut, slavă Domnului, după ce a avut loc cu mare fast, sentimentul exprimat de toți este: cât de privilegiați suntem, cât de bună este comunitatea noastră, că am meritat experiența unei astfel de nopți glorioase“.

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

A murit un jurnalist școlit la Cluj. Reporter de front în fosta Iugoslavie

A murit un jurnalist școlit la Cluj. Reporter de front în fosta Iugoslavie

La puțin timp după sărbători a fost consemnată moartea unui jurnalist din „prima linie” a presei anilor ’90, devenit ulterior scriitor, diplomat și profesor. S-a stins un jurnalist de forță al anilor ’90: Radu Ciobotea, fost reporter de front în fosta Iugoslavie. Acesta era un adevărat reper de profesionism în gazetăria din Banat, cu contribuții […]

Stelian Ion s-a consultat pe teme de justiție cu 14 ONG-uri, inclusiv Sexul vs Barza

Stelian Ion s-a consultat pe teme de justiție cu 14 ONG-uri, inclusiv Sexul vs Barza

Distribuie dacă ți-a plăcut Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, s-a consultat, astăzi, cu reprezentanții a 14 ONG-uri, majoritatea din mișcarea #Rezist, pe teme ce țin de justiție, relatează Clujjust.ro. ”Ministrul a salutat prezența reprezentanților ONG-urilor și interesul acestora de a coopera în vederea implementării măsurilor care intră în aria de competență a Ministerului Justiției, asumate prin […]