Noul simptom “relativ neobișnuit” al infecţiei cu coronavirus

Noul simptom “relativ neobișnuit” al infecţiei cu coronavirus

Cercetătorii au descoperit încă un simptom al infecţiei cu coronavirus. În urma studiilor făcute de cercetători, s-a observat că mare parte cintre bolnavii de COVID-19 aveau manifestări cutanate până acum neîntâlnite în cazul acestei boli.

Oamenii de ştiinţă din Spania au realizat un studiu pe un procent important al bolnavilor cu coronavirus şi au observat noi manifestări ale bolii COVID-19, potrivit thesun.co.uk.

Mai exact, o parte din persoanele pe care s-a făcut cercetarea, peste 600 la număr, prezentau umflăturile în gură și pe limbă. Bolnavii se aflau internaţi la un spital de campanie din Madrid şi aveau manifestări de pneumonie ușoară și moderată.

Din subiecții studiului, 46% au avut o formă de manifestare cutanată, mâinile și picioarele fiind deosebit de afectate. Vârsta medie a pacienților a fost de 56 ani, iar 58% dintre ei au fost femei.

Cercetătorii au descoperit că un sfert dintre bolnavii pe care s-a realizat aveau o erupție cutanată în gură, respectiv mici umflături roșii sau albe pe limbă.

Experții spun că erupțiile cutanate au fost “relativ neobișnuite”. Totuşi, în urmă cu ceva timp, cercetătorii de la King’s College din Londra au anunţat că erupțiile cutanate ar trebui considerate al patrulea simptom oficial al coronavirusului.

Comentarii

comentarii

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

Harry şi Meghan critică din nou presa britanică şi acuză BBC de calomnie

Harry şi Meghan critică din nou presa britanică şi acuză BBC de calomnie

Ducele şi ducesa de Sussex continuă „războiul” declarat companiilor mass-media din Marea Britanie şi au ameninţat postul BBC cu o acţiune în justiţie pentru publicarea unor „informaţii false şi defăimătoare” într-o ştire despre prenumele Lilibet acordat fiicei lor, care s-a născut la sfârşitul săptămânii trecute, informează miercuri site-ul revistei americane Variety, citează Agerpres. Disputa se […]

Untold revine! Festivalul va avea loc în septembrie

Untold revine! Festivalul va avea loc în septembrie

După ce ediţia din 2020 a fost anulată din cauza pandemiei de Covid-19, organizatorii festivalului Untold au anunţat că anul acesta, de data aceasta în septembrie, petrecăreţii din toată lumea sunt aşteptaţi în Cluj-Napoca, la ediţia 6 a festivalului. Potrivit organizatorilor este primul mare festival din Europa anunţat pentru acest an. Potrivit unui comunicat transmis […]