Ministrul Educației către profesori: Vreți să nu mai predați online, vaccinați-vă!

Ministrul Educației către profesori: Vreți să nu mai predați online, vaccinați-vă!

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-o conferință desfășurată saptamâna trecută la Ploiești, a afirmat că ar exista o presiune din ce in ce mai mare din partea părinților pentru ca reluarea școlii cu prezență fizică să fie doar cu cadrele didactice vaccinate, celelalte care au refuzat sau nu au apucat încă sa-și facă vaccinul urmând sa predea în continuare online. În discursul ministrului, precum și al altor reprezentanți ai guvernului posibilitatea impunerii prin lege a obligativitații vaccinării se încearcă a fi realizată și testată mai întâi prin metode de intimidare, tipice regimurilor totalitare.

După ce amintește că vaccinarea este un act voluntar, responsabil și confidențial ce decurge din datoria de cetățean, domnul Sorin Câmpeanu se prezintă ca exemplu personal, precum odinioară tovarășii care erau dați ca model în întrecerea socialistă, susținând în acest sens că toți membrii familiei sale s-au decis sa se conformeze acestui act medical. Spre disperarea Ministerului, în centrele de vaccinare nu s-au prezentat un număr foarte mare de profesori, cum și-ar fi dorit guvernanții, așa că domnul Sorin Câmpeanu recurge la această strategie.

 Pentru ca acest cuvânt al său să atârne cât mai greu, domnul minstru își ia ca aliați părinții, cei care de fapt, potrivit spuselor sale, ar fi solicitat condiționarea prezenței fizice a profesorilor la ore de vaccinarea acestora. La scurt timp au aparut reacțiile negative din partea cadrelor didactice, dar și ale parinților, împotriva afirmațiilor reprezentantului Ministerului Educației. Însă a doua zi, domnul Sorin Câmpeanu a participat  la o altă conferință din cadrul campaniei ” Vaccinare și testare pentru învățare”, susținută de Inspectoratul Școlar București (ISMB) la Colegiul Național „Mihai Viteazul”, unde adevăratele intenții ale ministerului legate de vaccinare sunt devoalate, prin întrebarea pusă tranșant de către ministru între a fi sau a nu fi, sau mai exact  așa cum a sunat prin gura acestuia: ne vaccinăm sau nu ne vaccinăm?  » Puteți citi întreg articolul la sursă: 60m.ro

Articole similare