Medicul timișorean Dorel Săndesc demontează optimismul din jurul bilanțului în scădere: ”Este periculos să se inducă ideea că este mai bine”

Medicul timișorean Dorel Săndesc demontează optimismul din jurul bilanțului în scădere: ”Este periculos să se inducă ideea că este mai bine”

Medicul timișorean Dorel Săndesc, vicepreședintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, a demontat la Digi24 optimismul din ultimele zile în care raportările privind evoluția pandemiei în România au indicat un număr în scădere a infectărilor. El a susținut că se fac teste puține și că această inducere a ideii că este mai bine este, de fapt, periculoasă.

“Nu e niciun motiv de optimism.

Situația este foarte serioasă și tot mai neclară din perspectiva raportărilor care se fac.  

Se arată un număr care se menține la platou sau are tendința descendentă, dar nu se spune că această scădere a numărului de cazuri pozitive este corelată foarte bine  statistic cu scăderea numărului de teste.

Scăderea numărului de teste este inexplicabilă într-o perioadă în care toate instituțiile, chiar și cele care se contraziceau înainte, toate țările insistă pe testare.

Noi avem o capacitate mult mai mare de testare decât numărul pe care îl facem.

Asta e periculos, poate induce ideea e mai bine și induce tendința de relaxare a măsurilor de precauție din partea oamenilor.

E periculos pentru că în realitate stăm foarte prost Noi, cei din spitale suntem mai aglomerați ca niciodată”, a spus Dorel Săndesc.

Comentarii

comentarii

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

Ai grijă de tine și familia ta cu produsele Septona!

Ai grijă de tine și familia ta cu produsele Septona!

Când vorbim de produse personale de îngrijire vorbim în primul rând de încredere, produsele Septona având particularitatea de a se integra rapid și de a deveni o constantă în viața de zi cu zi a consumatorilor. De aceea, Septona a implementat un sistem complex de monitorizare și certificare a calității, o călătorie de cercetare și […]