La ce se mai uită planeta la televizor în era streaming-ului online? Criminali în serie și seriale sud-coreene

La ce se mai uită planeta la televizor în era streaming-ului online? Criminali în serie și seriale sud-coreene

​Ficţiuni inspirate din fapte reale sau care aduc în scenă criminali în serie, programe de divertisment sud-coreene şi producţii bazate pe jocuri dedicate copiilor reprezintă principalele tendinţe mondiale din televiziune, relatează AFP și Agerpres.

Tendințele au fost prezentate recent la MIPTV, cel mai mare târg internaţional de conţinuturi audiovizuale, organizat în acest an în format online din cauza pandemiei de coronavirus.

Ficţiuni inspirate din poveşti adevărate şi criminali în serie

Poveştile cu criminali în serie şi alte anchete nerezolvate („cold cases”) se bucură de o cotă ridicată în rândul difuzorilor, precum BBC cu miniseria TV „The Pembrokeshire Murders” şi TF1 cu miniseria TV „La promesse”.

Dintre aceste poveşti televizate, multe sunt bazate pe întâmplări reale. Este cazul producţiei „The Pembrokeshire Murders”, precum şi al serialului „The Serpent”, cu Tahar Rahim, creat de BBC şi difuzat de Netflix.

În acelaşi registru se înscrie şi „La Traque”, o ficţiune în două părţi produsă de TF1 despre criminalul în serie Michel Fourniret, dar şi „Parot” (Spania), un serial inspirat de eliberarea mai multor zeci de infractori în urma unui reviriment jurisprudenţial. În acelaşi filon, „The red ripper” este un serial rusesc consacrat celui mai renumit criminal în serie din epoca sovietică, supranumit „Măcelarul din Rostov”.

Tot aici se înscrie şi serialul israelian „Line in the sand”, inspirat din fapte reale, ce prezintă lupta unui poliţist împotriva unei bande care a preluat controlul asupra satului său natal.

Programe de divertisment: Coreea de Sud şi jocuri pentru copii

Coreea de Sud continuă să „inunde” micile ecrane cu programele sale de divertisment muzical, pe lângă ficţiuni precum „The Good Doctor”.

Se remarcă în special fenomenul „Mask Singer”, un joc televizat lansat în 2015, în care telespectatorii trebuie să ghicească identităţile unor cântăreţi ascunşi în spatele unor costume elaborate.

 » sursa: hotnews.ro

Articole similare