La 2% diferențe în sondaje Firea arată mai bine decât Nicușor

La 2% diferențe în sondaje Firea arată mai bine decât Nicușor

Dacă ne uităm la Gabriela Firea și apoi la Nicușor Dan un lucru este clar: Firea arată mai bine decât Nicușor.

Ori se știe că frumusețea fizică produce avantaje electorale, așa cum și feminismul produce. Ori Nicușor este exact opusul acestor lucruri.

Alegătorii sunt duri: e ok, Nicușor pare de treabă, dar va putea el gestiona o capitală în condițiile în care nu a putut gestiona o familie?

Nu este o critică răutăcioasă ci întrebări pe care electoratul și le pune.

Apoi: Nicușor Dan, deși declarativ are susținerea a două partide de dreapta, în realitate se poate baza în campanie doar pe proprii adepți.

Ori Gabriela Firea are în spate o armată, nu doar cea socialistă ci și cea formată din sutele de mii de funcționari sau rude ale acestora. Ori aceștia sunt fideli deoarece opoziția lui Firea a cerut în nenumărate rânduri eliminarea lor. Proastă strategie deoarece i-a transformat în adevărăți soldați electorali.

Conform unui sondaj intern Nicușor Dan se află la 31% iar Gabriela Firea la 29%. Diferența este prea mică pentru a fi luată în considerare.

Dacă ar fi să luăm procentele de la europarlamentare am putea spune că sondajele supraevaluează puterea dreptei, adică a USR.

Să nu uităm cum USR era evaluat la peste 20% și a luat sub 15%. De ce?

Simplu: susținătorii PSD nu sunt la fel de vocali, nu vor să se afirme, presa îi inhibă. Ori presa este de dreapta în România aproape integral. Inclusiv ANTENA 3, presă teoretic susținătoare a PSD, nu are accente de stănga.

La 2% diferență e clar: Nicușor Dan trebuie să vină cu ceva în plus, cu o minune. Așa cum arată sondajele, deși pare că stă puțin mai bine,

 » Puteți citi întreg articolul la sursă: 60m.ro

Articole similare

Alexandru Matei – ANCHETATORII.RO: „Avocații penalilor selectează viitorii judecători și magistrați ai României”

Alexandru Matei – ANCHETATORII.RO: „Avocații penalilor selectează viitorii judecători și magistrați ai României”

Matei Alexandru de la Anchetatorii.ro a fost invitat la emisiunea Știrea Zilei prezentată de Doina Grosu pentru a discuta despre investigațiile făcute în ultima perioadă și despre avocații penalilor care selectează judecătorii și procurorii din România. Urmăriți toată emisiunea pe Facebook prin link-ul următor: https://fb.watch/5gRcA7Bbtl/ “O anchetă realizată de mine împreună cu toată echipa de […]