În ciuda armistițiului de sâmbătă, conflictul continuă în Nagorno-Karabah

În ciuda armistițiului de sâmbătă, conflictul continuă în Nagorno-Karabah

Lupte între forţele separatiste armene şi armata azeră continuau să aibă loc luni dimineaţa în Nagorno-Karabah, cu încălcarea unui armistiţiu umanitar ce ar fi trebuit să intre în vigoare sâmbăta trecută, informează AFP.

Din Stepanakert, capitala separatistă, se puteau auzi în dimineaţa zilei de luni tiruri de artilerie provenind din sud-vestul republicii autoproclamate, potrivit unui jurnalist al AFP.

Din Azerbaidjan, alţi reporteri ai AFP au auzit zgomotul surd al artileriei dinspre districtul Tartar, situat în nord-estul regiunii Nagorno-Karabah. Ca de obicei, beligeranţii se acuză reciproc de alimentarea ostilităţilor şi îşi revendică succesul pe câmpul de luptă.

Un armistiţiu umanitar ce trebuia să permită un schimb de prizonieri şi de victime ar fi trebuit să intre în vigoare sâmbătă la miezul zilei, însă el nu a fost deloc respectat. 

 » Puteți citi întreg articolul la sursă: 60m.ro

Articole similare

Macron, după ce a fost pălmuit pe stradă: Este un fapt izolat

Macron, după ce a fost pălmuit pe stradă: Este un fapt izolat

Distribuie acest articol! Președintele Franței, Emmanuel Macron, a reacționat cu ironie la incidentul de marți, 8 iunie, când a fost lovit în plină de stradă de către un cetățean francez, „Evident, ostilitățile au început!”,, a declarat Macron inițial. Ulterior, şeful statului francez şi-a mai nuanţat reacţia, într-o declaraţie pentru Le Dauphine Libere. „Totul este în regulă. […]