Hariss Nicorescu – inginer: „Numirea persoanelor politice în vârful Transelectrica pune în pericol sectorul energetic”

Hariss Nicorescu – inginer: „Numirea persoanelor politice în vârful Transelectrica pune în pericol sectorul energetic”

Dumitru Viorel Focșa, deputat AUR și domnul Hariss Nicorescu, doctor inginer în domeniul energetic au fost invitați la emisiunea Știrea Zilei cu Doina Grosu din 13 Aprilie pentru a discuta despre mafia politică din sistemul energetic național.

Urmăriți emisiunea integral pe Facebook prin link-ul următor: https://fb.watch/4SzWvo6iSU/

Întrebat cum s-a ajuns în situația actuală privind sectorul energetic, mai exact cel al transportului energiei electrice de care este răspunzătoare Compania Transelectrica, domnul Hariss Nicorescu răspunde:

„În ultimii 15 ani au avut loc mai multe situații prin care politicul a avut ingerințe în activitatea de bază a acestei companii. Am avut în vedere proiecte foarte frumoase în compania Transelectrica prin construirea buclei de 400kV din Suceava, interconectarea rețelelor de transport dintre România – Republica Moldova, interconexiunea prin cablu submarin cu Turcia și multe alte proiecte.

Din păcate, aceste proiecte nu s-au realizat și am reușit să falimentăm Centrala Mintia, avem eșecul răsunător al construirii centralei pe gaz de la Iernut, am retehnologizat scump și prost Centrala de la Porțile de Fier, am amânat de câteva ori construirea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă.

Avem dezvoltată capacitatea energetică în zona Dobrogea prin parcuri eoliene, dar nu sunt deținute de statul român, iar banii nu ajung în buzunarul statului. Dacă sunt străine, profitul pleacă acolo și, mai mult, politica energetică la nivel european dictează și aici utilizarea acestei resurse de energie.”

Domnul Hariss Nicorescu vorbește despre implicarea politicului în administrația Transelectrica și ce a încemnat acest lucru pentru viitorul companiei.

„Perioada 2013-2017 este remarcată prin numirea politică în funcțiile de conducere a doua persoane din anturajul partidului ALDE și anume domnii Ion Toni Teau și Constantin Văduva, plus 2-3 apropriați din Transelectrica agreați de coaliția PSD-ALDE. Niciuna dintre aceste persoane nu aveau expertiza și experiența necesară privind conducerea unei companii de stat în domeniul energetic,

 » Puteți citi întreg articolul la sursă: 60m.ro

Articole similare

Bucurie si speranta

Bucurie si speranta

Să trăim fiecare săptămână ca și cum ar putea fi ultima, pregătiți de mult dorita întâlnire cu Mirele Hristos. Magnolia este deosebit de admirată, dar frumusețea nu durează. Totul se transformă în uscăciune. O adiere de vânt subțire însă poate renaște totul. Harul învierii este singura noastră speranță. Nu toată ziua sunt Paștile, zice o […]

Alexandru Matei – ANCHETATORII.RO: „Avocații penalilor selectează viitorii judecători și magistrați ai României”

Alexandru Matei – ANCHETATORII.RO: „Avocații penalilor selectează viitorii judecători și magistrați ai României”

Matei Alexandru de la Anchetatorii.ro a fost invitat la emisiunea Știrea Zilei prezentată de Doina Grosu pentru a discuta despre investigațiile făcute în ultima perioadă și despre avocații penalilor care selectează judecătorii și procurorii din România. Urmăriți toată emisiunea pe Facebook prin link-ul următor: https://fb.watch/5gRcA7Bbtl/ “O anchetă realizată de mine împreună cu toată echipa de […]