Gata cu haosul! Regulament pentru trotinetele electrice la Cluj

Gata cu haosul! Regulament pentru trotinetele electrice la Cluj

Primăria Cluj-Napoca a publicat, spre consultare publică un proiect de regulament prin care se stabilesc condițiile de utilizare a domeniului public de către operatorii de flote de trotinete electrice și utilizatorii acestora.

Trotinetele electrice nu vor mai putea fi abandonate la întâmplare pe trotuare sau pe străzile din Cluj-Napoca. Primăria a elaborat un regulament și l-a pus în consultare publică pe site-ul instituției. 

Etapa consultării publice are loc în perioada 04-21 septembrie 2020. Sesizările, observațiile, punctele de vedere se pot trimite la adresa de email: consultarepublica@ primariaclujnapoca.ro sau se pot înregistra adrese scrise la Serviciul Centrul de Informare pentru Cetățeni, str. Moților nr.7 sau la orice primărie de cartier.

Conform proiectului de Regulament, trotinetele nu vor mai putea fi amplasate pe trotuare cu lățimea mai mică de 2m, în zona stațiilor de autobuze și a standurilor de taxi, nici pe aliniamentele clădirilor sau gardurilor și nici pe trecerile de pietoni ori în intersecții sau pe locurile de parcare. Operatorul va avea obligația să ridice în maxim 90 de minute trotinetele staționate pe locurile interzise, în caz contrar, acestea vor fi ridicate de către RADP și va fi amendat.

Se stabilesc, inclusiv, o serie de obligații în sarcina operatorilor de flote de trotinete electrice cu privire la asigurarea unor cerințe de calitate și siguranță în activitatea desfășurată, relația cu autoritatea publică locală și condițiile financiare. De exemplu, flota de trotinete va trebui să îndeplinească toate criteriile prevăzute în legislația aflată în vigoare privind buna circulație a acestora și operatorul va fi obligat să asigure accesul permanent Primăriei și Poliției la datele în timp real privind trotinetele electrice aflate în circulație pe domeniul public, al celor implicate în evenimente de trafic, numărul de utilizatori pe zi/săptămână/lună și istoricul de circulație.

Pentru nerespectarea prevederilor din regulament, operatorii vor putea încasa amenzi de până la 2.500 de lei

Regulamentul elaborat de către Primăria municipiului Cluj-Napoca este în concordanță cu dispozițiile similare stabilite de către autoritățile publice din alte orașe europene, Paris și Bruxelles.

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

Prețurile apartamentelor s-au majorat și în luna mai

Prețurile apartamentelor s-au majorat și în luna mai

La fel ca în celelalte două luni de primăvară, prețurile locuințelor din România s-au menținut pe o traiectorie general ascendentă și în luna mai. Astfel, potrivit Indicelui Imobiliare.ro, suma medie solicitată, la nivel național, de vânzătorii de apartamente (noi și vechi) s-a majorat cu 0,7% luna trecută, ajungând la un nivel de 1.406 euro pe […]