Franţa interzice încălzitoarele pe terase

Franţa interzice încălzitoarele pe terase

De anul viitor, pe terasele din Franţa nu vor mai putea fi folosite lămpile cu gaz pentru încălzire. În Paris, 75% dintre restaurante folosesc pe timpul iernii asemenea lămpi, ceea ce înseamnă propan consumat şi dioxid de carbon eliberat în atmosferă.

„Miza este să punem punct practicilor aberante din punct de vedere ecologic, care duc la un consum nejustificat de energie. Nu putem răcori strada în mijlocul verii şi, tot aşa, nu putem încălzi terasele în mijlocul iernii, pentru simpla plăcere de a-ţi fi cald când îţi bei cafeaua pe terasă”, a declarat ministrul mediului din Franţa, Barbara Pompili.

Lămpile de încălzire au devenit populare în localurile din Franţa în 2008, odată cu interzicerea fumatului în spaţiile interioare.

Cinci lămpi care funcţionează în cele patru luni de iarnă poluează cât o maşină care ar înconjura pământul de trei ori, spun specialiştii. Interdicţia va intra în vigoare la primăvară, deoarece restaurantele din Franţa, ca de altfel aproape peste tot în lume, au fost puternic afectate de Covid-19, iar Guvernul de la Paris nu a vrut să mai dea acum o lovitură industriei.

 » sursa: ebihoreanul.ro

Articole similare

Harry şi Meghan critică din nou presa britanică şi acuză BBC de calomnie

Harry şi Meghan critică din nou presa britanică şi acuză BBC de calomnie

Ducele şi ducesa de Sussex continuă „războiul” declarat companiilor mass-media din Marea Britanie şi au ameninţat postul BBC cu o acţiune în justiţie pentru publicarea unor „informaţii false şi defăimătoare” într-o ştire despre prenumele Lilibet acordat fiicei lor, care s-a născut la sfârşitul săptămânii trecute, informează miercuri site-ul revistei americane Variety, citează Agerpres. Disputa se […]

Prețurile apartamentelor s-au majorat și în luna mai

Prețurile apartamentelor s-au majorat și în luna mai

La fel ca în celelalte două luni de primăvară, prețurile locuințelor din România s-au menținut pe o traiectorie general ascendentă și în luna mai. Astfel, potrivit Indicelui Imobiliare.ro, suma medie solicitată, la nivel național, de vânzătorii de apartamente (noi și vechi) s-a majorat cu 0,7% luna trecută, ajungând la un nivel de 1.406 euro pe […]