Francisc Tobă, implicat în reprimarea sângeroasă a evenimentelor din 1989, ar fi fost exclus de pe lista parlamentarilor AUR. Cine mai urmează?

Francisc Tobă, implicat în reprimarea sângeroasă a evenimentelor din 1989, ar fi fost exclus de pe lista parlamentarilor AUR. Cine mai urmează?

Conducerea Alianței pentru Unirea Românilor a decis invalidarea alegerii lui Francisc Tobă pentru Parlament. El a fost pe primul loc pe listele AUR la Brașov, la Camera Deputaților, deși numele său este asociat cu reprimarea manifestanților sibieni din Decembrie 1989. Active News a relatat că Francisc Tobă, fost deputat FSN-PDSR este acuzat de crime abominabile comise în Decembrie 1989 la Sibiu. Tobă este și PĂRINTELE FONDATOR al STS, serviciul special care a organizat și numărat voturile din Alegerile Parlamentare de pe 6 decembrie 2020.

George Simion, co-lider al AUR, a declarat că au luat această decizie după ce au făcut propriile investigații, urmare a informațiilor apărute în presă: „Multe dintre acele orori s-au adeverit. Am procedat în consecință”. Potrivit ȘtiripeSurse.ro,
locul lui Francisc Tobă va fi ocupat de Raluca Borta, a doua de pe lista AUR în
circumscripția Brașov.

Propunerea lui Simion s-ar putea să nu fie chiar realizabilă, din moment ce parlamentarii și-au primit deja de săptămâna trecută certificatele de validare a mandatelor.

Generalul Nicolae Roman, suspectat și el în legătură cu reprimarea
sângeroasă a Revoluției la Timișoara, pare a fi susținut în continuare
pentru a ajunge în Parlamentul României. Miercuri, într-o intervenție
pentru B1 TV, Simion a susținut că a analizat personal situația și a
ajuns la concluzia că „e acuzat pe nedrept. A pactizat cu
revoluționarii”. 

Editorialistul ActiveNews Valerian Stan, care a votat pentru AUR la parlamentare, afirma la rândul său: „Partidul pe care l-am susținut la alegerile locale și
la cele de azi mi-a servit în ultima perioadă câteva surprize dureroase.
Despre unele am și scris, fără să-mi retrag sprijinul însă. La această
oră, la care ce scriu nu le mai poate face vreun rău la urne, le spun
liderilor AUR că au aruncat o tonă de mizerie în capul fiecărui român
care i-a votat prin înscrierea pe listele parlamentare a lui Francisc
Tobă, un om al Sistemului cu un trecut absolut sinistru, între altele cu
complicități la crime abominabile în Decembrie 1989. Un asemenea
afront, și încă altele, cum spun, nu merita nici imensa masă a tinerilor
membri și susținători ai acestui partid – mulți, oameni de o calitate
și dăruire care rar mai pot fi găsite azi la noi. Voi continua totuși să
sper că în timp asemenea lucruri nu vor mai fi posibile la acest.”  

Francisc Tobă a fost acuzat de tentativă de omor deosebit de grav și complicitate la tratamente neomenoase. Împreună cu Lt. Col. Dragomir Aurel, începând cu data de 22.12.1989, însoțiți de militari în termen, înarmați, au ridicat din secțiile Spitalului Județean Sibiu mai multe persoane rănite, în ciuda insistențelor cadrelor medicale. Aceștia au fost duși într-o sală de sport unde ar fi fost bătuți de militari. După 1989, Francisc Tobă a devenit vicepreședintele FSN din Sibiu, deputat FDSN (septembrie 1992); președintele Organizației FDSN din Sibiu și membru al Grupului parlamentar al PDSR.

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro

Articole similare

WTA Roma: Patricia Țig a ratat calificarea pe tabloul principal

WTA Roma: Patricia Țig a ratat calificarea pe tabloul principal

Patricia Țig, locul 64 ATP și favorită 5 în calificări, a ratat calificarea pe tabloul principal la turneul de la Roma (WTA 1000). Țig a fost învinsă în ultimul tur al calificărilor de Christina McHale (SUA/90 WTA), scor 6-3, 2-6, 6-2. Meciul a durat două ore şi 10 minute. Pentru prezenţa în calificări la Roma, […]