Fotomodelul Andrei Baciu, delegat să conducă Ministerul Sănătăţii

Fotomodelul Andrei Baciu, delegat să conducă Ministerul Sănătăţii

Premierul Florin Cîţu i-a delegat secretarului de stat Andrei Baciu atribuţiile de ministru interimar al Sănătăţii.

Reamintim că miercuri, după demiterea lui Vlad Voiculescu și după refuzul lui Dan Barna de a fi interimar la Sănătate, atribuțiile de ministru interimar au fost preluate de Florin Cîțu.

“Odată cu propunerea de revocare din funcţie a domnului Vlad Voiculescu am trimis domnului preşedinte şi propunerea de numire a domnului Dan Barna în funcţia de ministru interimar al Sănătăţii. Având în vedere refuzul domnului Dan Barna de a-şi asuma această responsabilitate în acest moment, am înaintat preşedintelui României o nouă propunere, în persoana mea, propunere care a fost acceptată. Astfel, o să preiau interimatul Ministerului Sănătăţii până când colegii noştri de coaliţie vor numi un ministru care să preia aceste atribuţii”, declara Florin Cîţu, miercuri, la Palatul Victoria.

Prima decizie a lui Cîțu ca interimar la Sănătate a fost să abroge ordinul privind noile criterii de carantinare, asumat de fostul secretar de stat al Ministerului Sănătății, Andreea Moldovan. De altfel, decizia de demitere a lui Vlad Voiculescu a fost motivată și de acest ordin despre care premierul nu știa.

Cine este Andrei Baciu

Andrei Baciu a fost fotomodel, iar în 2016 a fost propus ministru al Sănătăţii. Din cauza unor fotografii indecente a fost ulterior retras.

Conform unei ample anchete publicată de Centru de Investigații Media, numele lui Andrei Baciu a intrat în atenția publică la jumătatea anului 2015 când un ONG pe care formal îl conducea, Asociația SOS Drepturile Pacienților, a început o campanie de informare pe care a lansat-o, însă, însuși Cristian Bușoi, atunci vicepreședinte PNL, președinte PNL București și aspirant la o candidatură la Primăria Capitalei din partea liberalilor.

În primul an în care firmele de medicamente au fost obligate să declare public sponsorizările,

 » Puteți citi întreg articolul la sursă: 60m.ro

Articole similare