Emiratele Arabe vor trimite în 2022 un rover pe Lună, cu ajutorul unei rachete a companiei lui Elon Musk

Emiratele Arabe vor trimite în 2022 un rover pe Lună, cu ajutorul unei rachete a companiei lui Elon Musk

​Statul arab celebru pentru emiratele Dubai și Abu Dhabi va trimite în 2022 un rover către suprafața lunară, obiectivul fiind să exploreze locuri unde roboți trimiși de oameni nu au ajuns. Emiratele își construiesc un program spațial consistent, au trimis și un om în spațiu, au lansat cu succes o sondă către Marte și ar vrea să construiască o colonie pe ”Planeta Roșie” până în 2117. Roverul va fi trimis cu ajutorul unei companii japoneze, dar va fi construit de cercetători din Emirate.

Roverul se va numi Rashid.

Oficialii din EAU spuneau toamna trecută că în 2024 vor lansa misiunea, iar rover-ul va avea 10 kg și va dispune de o mulțime de camere video super-performante.

Însă acum, ei spun că vor lansa roverul mai repede, în 2022, și acest lucru va fi făcut cu ajutorul unei companii japoneze numită iSpace care va folosi o rachetă Falcon 9 de la SpaceX, compania lui Elon Musk. Racheta va fi lansată din Florida.

Țara arabă spune că roverul va fi produs în Emirate, iar anunțul este încă o dovadă că șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum nu glumește când este vorba de programul spațial.

În iulie, Emiratele Unite au trimis o sondă care a ajuns în februarie la planeta Marte și a trimis imagini.

EAU vrea să se dezvolte mult pe domeniul spațial: a construit și lansat trei sateliți împreună cu Coreea de Sud, iar anul trecut a cumpărat un loc pe o rachetă Soyuz și a trimis primul astronaut. Pentru că nu are o bază de lansare, misiunea marțiană începută în iulie a fost lansată din Japonia și, tot fiindcă în EAU nu există o industrie aerospațială, naveta Hope a fost construită în SUA împreună cu cei de la Universitatea Boulder din Colorado.

 » sursa: hotnews.ro

Articole similare