Elon Musk spune că nu se va vaccina împotriva coronavirusului și îl numește pe Bill Gates „cretin”: „Nu sunt în pericol nici eu, nici familia mea”

Elon Musk spune că nu se va vaccina împotriva coronavirusului și îl numește pe Bill Gates „cretin”: „Nu sunt în pericol nici eu, nici familia mea”

În timp ce toată lumea se dă de ceasul morții pentru a găsi vaccinul-minune împotriva covid-19,  fondatorul SpaceX, Elon Musk, considerat, așa cum e la modă azi ”un negaționist” al pandemiei, vine cu un anunț tranșant: nu se va vaccina nici el, nici familia sa, în cazul descoperirii unui astfel de vaccin. Argumentul său forte: toată lumea moare.

Miliardarul în vârstă de 49 de ani a făcut acest comentariu în timpul unei apariții pe podcastul de opinie New York Times „Sway”, scrie New York Post. „Nu sunt în pericol nici eu, nici copiii mei”, a spus Musk justificându-și decizia de a nu se lăsa vaccinat.

De asemenea, CEO-ul Tesla a condamnat lockdown-ul la nivel național, considerând că e o „situație fără câștig” care „mi-a afectat credința în umanitate”. 

Musk afirmase la începutul izbucnirii pandemiei că impunerea carantinei și a închiderilor pe scară largă sunt „lipsite de etică” și  reprezintă un „arest la domiciliu de facto”. Musk a sugerat un blocaj mai direcționat în care doar „cine este în pericol” să fie „pus în carantină până la trecerea furtunii”.

Jurnalista care l-a intervievat i-a criticat remarcile privind pandemia, spunând că „oamenii pot muri din această cauză”.

„Toată lumea moare”, a replicat Musk.

Fondatorul Space X nu l-a uitat nici pe Bill Gates, care l-a atacat cu ceva timp în urmă pentru  scepticismul său față de coronavirus, și pe care Musk l-a numit, în martie, „cretin”. 

În timpul unui interviu CNBC din această vară, fondatorul Microsoft afrima că Musk nu știe prea multe despre vaccinuri și  pare că „face confuzie  în chestiuni în care nu este implicat prea mult”.

„Gates a spus ceva despre mine, cum că nu știu ce fac”, a spus Musk. „E ca și cum ai spune, Hei, cretinule de fapt noi fabricăm aparatele de vaccinare pentru CureVac, acea companie în care tu ai investit”, referindu-se la faptul că compania sa, Tesla, produce echipamente pentru firma germană de biofarmaceutice CureVac pe care fundația Bill Gates a anunțat anul acesta că o susține pentru producerea vaccinului anti- covid 19.

Conform unui sondaj realizat în luna mai de Reuters/Ipsos, un sfert dintre americani au spus că NU vor să se vaccineze împotriva COVID-19, 40% dintre cei chestionați declarând că nu sunt deloc interesați să li se administreze vaccinul.

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro

Articole similare

Harry şi Meghan critică din nou presa britanică şi acuză BBC de calomnie

Harry şi Meghan critică din nou presa britanică şi acuză BBC de calomnie

Ducele şi ducesa de Sussex continuă „războiul” declarat companiilor mass-media din Marea Britanie şi au ameninţat postul BBC cu o acţiune în justiţie pentru publicarea unor „informaţii false şi defăimătoare” într-o ştire despre prenumele Lilibet acordat fiicei lor, care s-a născut la sfârşitul săptămânii trecute, informează miercuri site-ul revistei americane Variety, citează Agerpres. Disputa se […]