Dumitru Viorel Focșa – deputat AUR: „MAFIA POLITICĂ are rădăcini adânci în sistemul energetic”

Dumitru Viorel Focșa – deputat AUR: „MAFIA POLITICĂ are rădăcini adânci în sistemul energetic”

Dumitru Viorel Focșa, deputat AUR și domnul Hariss Nicorescu, doctor inginer în domeniul energetic au fost invitați la emisiunea Știrea Zilei cu Doina Grosu din 13 Aprilie pentru a discuta despre mafia politică din sistemul energetic național.

Urmăriți emisiunea integral pe Facebook prin link-ul următor: https://fb.watch/4SzWvo6iSU/

Întrebat cum s-a ajuns în situația actuală privind sectorul energetic, mai exact cel al transportului energiei electrice de care este răspunzătoare Compania Transelectrica, domnul Hariss Nicorescu răspunde:

„În ultimii 15 ani au avut loc mai multe situații prin care politicul a avut ingerințe în activitatea de bază a acestei companii. Am avut în vedere proiecte foarte frumoase în compania Transelectrica prin construirea buclei de 400kV din Suceava, interconectarea rețelelor de transport dintre România – Republica Moldova, interconexiunea prin cablu submarin cu Turcia și multe alte proiecte.

Din păcate, aceste proiecte nu s-au realizat și am reușit să falimentăm Centrala Mintia, avem eșecul răsunător al construirii centralei pe gaz de la Iernut, am retehnologizat scump și prost Centrala de la Porțile de Fier, am amânat de câteva ori construirea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă.”

Domnul deputat AUR Dumitru Viorel Focșa vorbește despre acest dosar al DNA privind compania Transelectrica:

Este vorba despre contractul C100/2005. Acesta privea retehnologizarea unui număr de 11 stații electrice cu echipamente Areva. Echipamentele au fost achiziționate dar nu au fost puse în funcțiune timp de mai bine de 10 ani. Contractul trebuia finalizat în anul 2008, dar a fost prelungit deoarece nu s-au realizat deloc lucrările în trei stații electrice: Hășdat, Arefu și Râureni. Contractul a fost închis în anul 2009, după ce s-au plătit majorări prin Acte adiționale în defavoarea Transelectrica de peste un milion de Euro, constatate oficial de DNA ca fiind prejudicii aduse Transelectrica.

 » Puteți citi întreg articolul la sursă: 60m.ro

Articole similare

Bucurie si speranta

Bucurie si speranta

Să trăim fiecare săptămână ca și cum ar putea fi ultima, pregătiți de mult dorita întâlnire cu Mirele Hristos. Magnolia este deosebit de admirată, dar frumusețea nu durează. Totul se transformă în uscăciune. O adiere de vânt subțire însă poate renaște totul. Harul învierii este singura noastră speranță. Nu toată ziua sunt Paștile, zice o […]

Alexandru Matei – ANCHETATORII.RO: „Avocații penalilor selectează viitorii judecători și magistrați ai României”

Alexandru Matei – ANCHETATORII.RO: „Avocații penalilor selectează viitorii judecători și magistrați ai României”

Matei Alexandru de la Anchetatorii.ro a fost invitat la emisiunea Știrea Zilei prezentată de Doina Grosu pentru a discuta despre investigațiile făcute în ultima perioadă și despre avocații penalilor care selectează judecătorii și procurorii din România. Urmăriți toată emisiunea pe Facebook prin link-ul următor: https://fb.watch/5gRcA7Bbtl/ “O anchetă realizată de mine împreună cu toată echipa de […]