Dr. Mircea Popițiu, Spitalul Județean Timișoara către Ministerul Sănătății: ”Înființați o clinică de chirurgie vasculară la Deva!”

Dr. Mircea Popițiu, Spitalul Județean Timișoara către Ministerul Sănătății: ”Înființați o clinică de chirurgie vasculară la Deva!”

Medicul chirurg specialist, Mircea Popițiu, din cadrul Clinicii de Chirurgie Vasculară –Spitalul Județean Timișoara – atenționează Ministerul Sănătății că este necesară înființarea unei secții de Chirurgie Vasculară la Spitalul Județean de Urgență Deva, pentru că pacienții vasculari din aceasta zonă merită dreptul la viață, o viață fără amputație!

”Considerăm utilă înființarea unei secții de chirurgie vasculară la Spitalul Județean de Urgență Deva pentru ca pacienții vasculari din aceasta zonă merită dreptul la viață, o viață fără amputație!”, atrage atenția dr. chirurg Mircea Popițiu.

Pacienții cu probleme vasculare din Deva și din zonele alăturate sunt trimiși la cel puțin 150 km distanță pentru a fi tratați și se pierd ore bune care pot duce la amputație de membru sau chiar decesul pacienților.

În România trăiesc circa 3 350 000 persoane peste 65 de ani. Datele de incidență și prevalență a bolii vasculare periferice (BAP) arată că această boală este prezentă la circa 15% dintre aceștia, adică aproximativ 500 000 de persoane. 

Chirurgia vasculară este specialitatea chirurgicală care se ocupă cu tratarea afecțiunilor legate de sistemul vascular, care pot fi de tip arterial, venos sau limfatic.

Singurele vase care nu sunt abordate în această specialitate sunt cele ale creierului și ale inimii. Principala afecțiune tratată este boala arterială periferică, rezultat direct al aterosclerozei.

Aceasta este o boală tot mai frecventă, afectând aproximativ 20% din populația adultă de peste 65 ani. În funcție de evoluția și severitatea bolii, aceasta poate deveni invalidantă, ducând până la amputație sau chiar deces.

Din aceste considerente scopul principal al chirurgiei vasculare îl reprezintă salvarea membrelor inferioare și reducerea numărului de amputații majore.

O altă afecțiune frecventă este boala carotidiană, de asemenea consecință a aterosclerozei, manifestată la nivelul arterelor carotide.

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

Antrenorul de calibru dorit de Juventus

Antrenorul de calibru dorit de Juventus

Eliminată încă din optimi în Champions League și ratând un deceniu de dominație în Serie A, Juventus vrea un nou antrenor după finalizarea sezonului actual. Dorit ca tehnician este nimeni altul decât Zinedine Zidane. Multe voci vorbesc despre o despărțire între Zidane și Real Madrid, iar ruptura s-ar putea produce în următoarele săptămâni. Chiar dacă […]