Doar unul din zece oameni va putea fi protejat de COVID-19 în primul an de utilizare a vaccinului

Doar unul din zece oameni va putea fi protejat de COVID-19 în primul an de utilizare a vaccinului

Doar unul din 10 oameni din lume este probabil să fie protejat împotriva COVID-19 în primul an al punerii la dispoziţie a unui vaccin, au declarat experţii pentru Sky News.

Analiza capacităţii globale de fabricaţie arată că doar două miliarde de doze ar putea fi făcute în 2021, chiar dacă un vaccin ar fi primit undă verde de către autorităţile de reglementare a siguranţei la începutul anului.

Dr. Cleo Kontoravdi, profesor asociat de inginerie chimică la Imperial College din Londra, a declarat pentru Sky News: „Trebuie să fim clari că, în primă instanţă, nu toată lumea va avea acces la vaccin. Nu avem capacitatea de producţie”.

Calculele efectuate de Coaliţia pentru Inovaţii în Pregătire pentru Epidemii arată că, chiar dacă capacitatea de producţie s-ar dubla, aşa cum este planificat, în următoarele 12 luni, mai puţin de jumătate din populaţia lumii ar putea fi protejată până la sfârşitul anului 2022.

Ar putea însemna că unele restricţii de călătorie şi distanţarea socială vor fi necesare  şi în anii următori, cu excepţia cazului în care există un avans tehnologic ce va permite accelerarea producţiei, relatează Sky News.

Dar producerea de cantităţi mari de vaccin este doar unul dintre numeroasele obstacole care vor trebui depăşite în lunile următoare.

Se fac pregătiri pentru începerea producţiei vaccinului Oxford în noiembrie. În fiecare lună ar putea fi produse între două şi trei milioane de flacoane, fiecare conţinând opt doze.

Ravi Limaye, directorul general al Wockhardt din Marea Britanie, a declarat că flacoanele vor fi depozitate până când vaccinul va fi aprobat de autorităţile de reglementare a siguranţei – dar va trebui distrus dacă, din orice motiv, este respins.

„Acesta este un risc pe care trebuie să-l asumăm având în vedere enormitatea acestei pandemii”, a spus el.

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

‘Guvernul meu’ pune lacătul pe Valea Jiului. Minerii, lăsați pe drumuri… – 60m.ro

‘Guvernul meu’ pune lacătul pe Valea Jiului. Minerii, lăsați pe drumuri… – 60m.ro

Distribuie acest articol! Toţi cei 700 de angajaţi ai Termocentralei Mintia, din cadrul Complexului Energetic Hunedoara (CEH) au fost concediaţi colectiv în cadrul programului de restructurare al companiei, care prevede disponibilizarea unui număr de 1.477 de salariaţi. Anterior, 777 de mineri de la exploatările de huilă din Valea Jiului au fost disponibilizaţi din cadrul CEH, […]