De ce vaccinurile COVID-19 sunt o victorie a științei?

De ce vaccinurile COVID-19 sunt o victorie a științei?

Vaccinurile anti-COVID-19 s-au dezvoltat într-un ritm mai rapid decât ne-am fi gândit, prin cooperarea cercetătorilor la nivel mondial, din dorința de a controla actuala pandemie.

Vaccinurile care previn îmbolnăvirea de COVID-19 la aproximativ 95% dintre persoanele vaccinate, așa cum sugerează datele din studiile clinice ale vaccinurilor Pfizer-BioNTech și Moderna, ar trebui, în timp, să ne ajute să revenim la o viață normală, scrie doc.ro.

Drumul spre normalitate, spun oamenii de știință, nu va fi unul drept, ci mai degrabă șerpuitor, în funcție de cât de repede vor ajunge vaccinurile la populație și de ce procent al populației din fiecare țară va accepta să se vaccineze.

Deocamdată, însă, deși vaccinarea a început, oamenii încă au întrebări și nelămuriri despre eficiența și siguranța acestor vaccinuri anti-COVID-19. Iar dezinformările care circulă pe rețelele sociale, cu mesaje emoționale, dar nesusținute științific, nu sunt menite să fie de ajutor. E important, deci, ca oamenii să se informeze din surse oficiale.

Cum s-au creat atât de repede vaccinurile anti-COVID-19?

Crearea unui vaccin în mai puțin de un an nu este un lucru mic; putem spune că este o victorie a științei. În timp ce pandemia de COVID-19 ne-a creat obiceiuri la care nu ne așteptam, cum ar fi purtarea măștii și distanțarea fizică, aceasta a stimulat, de asemenea, cooperarea globală pentru cercetarea și distribuirea unor vaccinuri viabile.

Ce se știe mai puțin, însă, este că oamenii de știință nu au început munca de la zero când au aflat despre SARS-CoV-2, virusul care provoacă boala COVID-19. SARS-CoV-2 este un membru al familiei mai extinse de coronavirusuri. Există sute de coronavirusuri, printre care acelea care au declanșat epidemia de sindrom respirator acut sever (SARS) în 2002 și apariția sindromului respirator din Orientul Mijlociu (MERS) în 2012.

 » sursa: www.replicaonline.ro

Articole similare

Ai grijă de tine și familia ta cu produsele Septona!

Ai grijă de tine și familia ta cu produsele Septona!

Când vorbim de produse personale de îngrijire vorbim în primul rând de încredere, produsele Septona având particularitatea de a se integra rapid și de a deveni o constantă în viața de zi cu zi a consumatorilor. De aceea, Septona a implementat un sistem complex de monitorizare și certificare a calității, o călătorie de cercetare și […]

VIDEO Președintele Braziliei, primul care „sparge gheața” după plecarea lui Trump: „Virusul Covid-19 a fost creat în laborator pentru a lansa un război chimic și bacteriologic”

VIDEO Președintele Braziliei, primul care „sparge gheața” după plecarea lui Trump: „Virusul Covid-19 a fost creat în laborator pentru a lansa un război chimic și bacteriologic”

De Cătălin Vușcan  /   Știri   /   Publicat: Joi, 06 mai 2021, 12:16   /   Actualizat: Joi, 06 mai 2021, 12:22   /   0 comentarii   france24 AFP Português a postat recent un videoclip unde Președintele Braziliei, Jair Bolsanoro, în cadrul unei conferințe de presă, a declarat că virusul covid provine […]