Dan Rădulescu: „Președintele Senatului, Anca Dragu, depășește atribuțiile atunci când raportează problemele interne ale țării către ambasadele străine”

Dan Rădulescu: „Președintele Senatului, Anca Dragu, depășește atribuțiile atunci când raportează problemele interne ale țării către ambasadele străine”

Dan Rădulescu, consilier politic, a fost invitat la emisiunea Știrea Zilei prezentată de Doina Grosu pentru a discuta despre întâlnirile Președintelui Senatului, Anca Dragu, cu ambasadorii străini, despre anchetele DNA și DIICOT desfășurate la Iași, actorii principali în aceste anchete fiind primarul Iașului Mihai Chirica și fostul ministru Costel Alexe și despre atacul făcut de deputatul USR de Neamț, Iulian Bulai, asupra democrației. Emisiunea poate fi urmărită pe Facebook accesând link-ul următor: https://fb.watch/5a354AKUA_/

Întrebat despre acțiunea Președintelui Senatului, Anca Dragu, de a se consulta cu ambasadorii străini privind probleme țării, domnul Dan Rădulescu răspunde:
“Instituția ambasadei este foarte veche, dar s-a oficializat printr-o serie de tratate internaționale destul de târziu. Practic, a avea o ambasadă într-o anumită țară și a primi o ambasadă înseamnă a ceda o parte din teritoriul național. Dacă România are o ambasadă în Bulgaria, teritoriul pe care este amplasată ambasada este teritoriu românesc și vice-versa. Rolul ambasadei nu este unul de a da sfaturi, rolul este de a-și reprezenta propria țară în țara gazdă. Între instituții și ambasade trebuie să există o transparență, dar aceasta nu se poate traduce în raportarea problemelor interne din țară către o ambasadă străină.

A trece de la o întâlnire informală pe discuții punctuale care poate avea o dată la câteva luni, la o întâlnire săptămânală care să constituie într-un raport de activitate a guvernului României, doamna Dragu este depășită și cu siguranță sunt depășite atribuțiile pentru că rolul ei nu este acela de a ieși la lecție în fața unui ambasador.”

Consilerul politic vorbește despre anchetele DNA și DIICOT desfășurate la Iași care îi privesc pe primarul Iașului Mihai Chirica și fostul ministru Costel Alexe:
“Costel Alexe este cel mai bun exemplu de eșec politic, iar asta dovedește că nimic nu durează veșnic.

 » Puteți citi întreg articolul la sursă: 60m.ro

Articole similare

Bucurie si speranta

Bucurie si speranta

Să trăim fiecare săptămână ca și cum ar putea fi ultima, pregătiți de mult dorita întâlnire cu Mirele Hristos. Magnolia este deosebit de admirată, dar frumusețea nu durează. Totul se transformă în uscăciune. O adiere de vânt subțire însă poate renaște totul. Harul învierii este singura noastră speranță. Nu toată ziua sunt Paștile, zice o […]

Alexandru Matei – ANCHETATORII.RO: „Avocații penalilor selectează viitorii judecători și magistrați ai României”

Alexandru Matei – ANCHETATORII.RO: „Avocații penalilor selectează viitorii judecători și magistrați ai României”

Matei Alexandru de la Anchetatorii.ro a fost invitat la emisiunea Știrea Zilei prezentată de Doina Grosu pentru a discuta despre investigațiile făcute în ultima perioadă și despre avocații penalilor care selectează judecătorii și procurorii din România. Urmăriți toată emisiunea pe Facebook prin link-ul următor: https://fb.watch/5gRcA7Bbtl/ “O anchetă realizată de mine împreună cu toată echipa de […]