Cronicile Medici’s: Intervenția psihologică în criza emoțională

Cronicile Medici’s: Intervenția psihologică în criza emoțională

Motto: „Creierul nu generează conștiința, ci conștiința are în primire un creier de care se folosește de-a lungul unei vieți, pentru a se informa, a experimenta, a evolua (Prof.Constantin Dulcan)

Într-o societate cu multe modificări la nivel global, cu multe evenimente negative de tot felul atât la nivel social, cât și la nivel familial sau individual,  oamenii se confruntă zilnic cu evenimente la care nu le pot face față cu capacitățile proprii.

Despre toate acestea ne vorbește Psih. Maria Ionescu, psiholog principal la Clinicile Medici’s Timișoara, cu specializare în psihologie ocupațională, psihologie aplicată în siguranță națională, psihologia transporturilor și cu competență în psihologie clinică și judiciară.

 Ce este criza emoțională?

Caplan G (1964: Principles of preventive psychiatry. New York: Basic Books), concepea criza ca un răspuns scurt la un factor stresant sever, răspuns care nu are structura unei boli dar care ne arată dezechilibrul mecanismelor individuale “homeostatice”. Astfel criza este definită ca un dezechilibru  temporar  psihologic si fiziologic la nivel  individual.

Cuvântul de ordine în aceste momente prin care trecem fiecare dintre noi  este: ECHILIBRUL.

Să menți acest echilibru, să respecți anumite reguli într-o societate modernă, mai ales dacă nu crezi, nu înțelegi prea bine ce se întâmplă, apar prea brusc anumite evenimente cu un impact psihologic negativ, este foarte greu, pentru că suntem diferiți.

Ce trebuie să facem?

Pentru oamenii activi în viața profesională și socială, vă recomand cursuri online de dezvoltare profesională  și  personală și dacă se poate, să fie si  interactiv.

Individul nu poate tolera prea mult timp nivelul ridicat al emoțiilor negative, anxietatea extremă, incertitudinea, tensiunea neurovegetativă sau dezorientarea comportamentală, dar pentru cei care încă sunt implicați în activitatea profesională,

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

WTA Roma: Patricia Țig a ratat calificarea pe tabloul principal

WTA Roma: Patricia Țig a ratat calificarea pe tabloul principal

Patricia Țig, locul 64 ATP și favorită 5 în calificări, a ratat calificarea pe tabloul principal la turneul de la Roma (WTA 1000). Țig a fost învinsă în ultimul tur al calificărilor de Christina McHale (SUA/90 WTA), scor 6-3, 2-6, 6-2. Meciul a durat două ore şi 10 minute. Pentru prezenţa în calificări la Roma, […]

Dansul cocoşilor de munte, în Parcul Apuseni: Imagini spectaculoase cu „parada nupţială” a păsărilor (FOTO)

Dansul cocoşilor de munte, în Parcul Apuseni: Imagini spectaculoase cu „parada nupţială” a păsărilor (FOTO)

Imagini spectaculoase şi rare cu cocoşi de munte dansând au fost făcute publice de Administraţia Parcului Natural Apuseni (APNA), una dintre principalele arii protejate care se află şi pe teritoriul Bihorului. Camerele montate de rangeri au suprins ritualul nupţial al păsărilor. Înregistrarea video a fost postată pe pagina de Facebook a parcului. „Cocoşul de munte […]