COVID-ul a agravat situația bolnavilor de HIV-SIDA. Timișul pe locul patru cu numărul infectaților

COVID-ul a agravat situația bolnavilor de HIV-SIDA. Timișul pe locul patru cu numărul infectaților

Infecția HIV constituie o problemă de sănătate publică atât în județul Timiș, cât și la nivel național, în România, încă din anii ʼ90, iar pandemia COVID-19 a accentuat situația deja precară a persoanelor vulnerabile față de infecția HIV.

Județul Timiș se confruntă cu o problemă semnificativă din punct de vedere al infecției HIV. În ultimii 4 ani, numărul cazurilor noi de infecție HIV a înregistrat o creștere, județul Timiș ocupând locul 4 la nivel național în topul județelor cu cel mai mare număr de cazuri noi HIV.

Într-o primă etapă organizatorii proiectului au avut discuții cu reprezentanții Primăriei Timișoara. Scopul întâlnirii fiind de a prezenta contextul actual cu privire la infecția HIV de la nivelul municipiului Timișoara, împreună cu situația grupurilor vulnerabile identificate.

Una dintre soluțiile disponibile ar fi deschiderea unor programe de finanțare pentru organizațiile non-guvernamentale care implementează servicii de prevenire a infecției HIV și campanii de educare și informare cu privire la infecția HIV.

Răspunsul la acest demers a fost unul pozitiv, fiind deschiși în a avea discuții suplimentare pentru a concretiza acest mecanism de finanțare pentru organizațiile non-guvernamentale.

Campania de advocacy a Proiectului SOS_Project: Parteneriat pentru politici sustenabile în domeniul prevenirii HIV/SIDA, derulat de către Fundația Romanian Angel Appeal și partenerii săi și-a propus să îmbunătățească sustenabilitatea financiară și să crească eficiența programelor de prevenire HIV în România adresate grupurilor vulnerabile.

Campania de advocacy s-a îndreptat către municipiile cu număr mare de noi cazuri HIV: București, Cluj-Napoca, Timișoara, Sibiu.   

Organizațiile non-guvernamentale Fundația Romanian Angel Appeal, Observatorul Român de Sănătate, ARAS – Asociația Română Anti-SIDA, Asociația Sprijinirea Integrării Sociale (ASIS), Asociația eQuiVox, Asociația Identity.Education – Identitate.Educație, Asociația Sens Pozitiv, Asociația MozaiQ LGBT, Fundația PARADA, Asociația Studenților la Psihologie și Sociologie din Timișoara,

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

​VIDEO Un prototip al rachetei SpaceX Starship a aterizat cu succes în Texas

​VIDEO Un prototip al rachetei SpaceX Starship a aterizat cu succes în Texas

​Un prototip al rachetei Starship a SpaceX a reușit să revină cu succes pe Terra și a aterizat la punctul stabilit, fiind primul test care se încheie perfect, după ce patru teste făcute în ultimele patru luni s-au încheiat cu explozii. Starship este naveta cu care, peste câțiva ani, Elon Musk vrea să exploreze Luna […]