COVID-19: Încep testările pe oameni cu noul vaccin Merck

COVID-19: Încep testările pe oameni cu noul vaccin Merck

Compania farmaceutică Merck a anunțat demararea procesului de dezvoltare a două vaccinuri anti COVID-19, în colaborare cu partenerul IAVI.

Sursă foto: Shutterstock

Reprezentanții Merck au declarat, de asemenea, că intenționează să achiziționeze compania Themis Bioscience, entitate specializată în dezvoltarea de vaccinuri și de terapii imuno-modulatoare pentru boli infecțioase, inclusiv COVID-19. Între timp, cei de la Merck au încheiat și un parteneriat pentru colaborare științifică cu Ridgeback Biotherapeutics, pentru a dezvolta un nou medicament antiviral cu administrare orală, ca posibil candidat pentru tratamentul bolii COVID-19, scrie doc.ro.

Prin colaborarea cu IAVI și Ridgeback Bioscience, precum și prin achiziția companiei Themis Bioscience, Merck se alătură eforturilor globale de oprire a pandemiei globale generată de infecția cu virusul SARS-CoV-2. Pe lângă acestea, compania Merck colaborează și cu Institute for Systems Biology, din Statele Unite ale Americii, pentru a investiga și defini mecanismele moleculare ale infecției cu virusul SARS-CoV-2 și a bolii propriu-zie, precum și pentru a identifica măsurile necesare ce trebuie luate pe partea terapeutică, atât de importantă mai ales pentru pacienții cu forme severe.

Așadar, de curând a început prima fază, din cele două planificate pentru studiul clinic, efectuat pe subiecți umani, a vaccinului experimental al companiei Merck. Această fază din studiu are ca obiectiv verificarea siguranței de uz a vaccinului de către oameni și identificarea semnelor de generarea a unui răspuns imun. Studiul este efectuat pe o cohortă de 260 de adulți sănătoși și se desfășoară în Belgia.

Compania a declarat către publicația The Wall Street Journal că operațiunea de testare a început, fără a furniza și alte comentarii.

Prima fază, din cele două, ale acestui studiu clinic este de a asigura că toate riscurile pentru uz sunt acoperite, că nu apar reacții adverse nadorite și de identificare a unui posibil răspuns din partea sistemului imunitar.

 » sursa: www.replicaonline.ro

Articole similare

Antrenorul de calibru dorit de Juventus

Antrenorul de calibru dorit de Juventus

Eliminată încă din optimi în Champions League și ratând un deceniu de dominație în Serie A, Juventus vrea un nou antrenor după finalizarea sezonului actual. Dorit ca tehnician este nimeni altul decât Zinedine Zidane. Multe voci vorbesc despre o despărțire între Zidane și Real Madrid, iar ruptura s-ar putea produce în următoarele săptămâni. Chiar dacă […]