Clujul se leagă de Bihor, prin Apuseni: Valoarea proiectului este de 6 milioane de euro

Clujul se leagă de Bihor, prin Apuseni: Valoarea proiectului este de 6 milioane de euro

Drumul forestier care leagă zona Boga – Padiş din județul Bihor, de zona Doda Pilii – Răchiţele din județul Cluj va fi modernizat, a transmis președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan.

Tronsonul de drum ce urmează a fi modernizat este de 10 km, drum forestier, iar valoarea proiectului poate ajunge la 6 milioane de euro. Anunțul a fost făcut de șeful județului Bihor, Ilie Bolojan într-o postare pe rețelele de socializare.

LEGĂM BIHORUL DE CLUJ PRIN APUSENI

Am demarat proiectul de modernizare a drumului forestier ce leagă, prin Apuseni, zona Boga – Padiş din județul Bihor, de zona Doda Pilii – Răchiţele din județul Cluj. După ce consiliile județene din cele două județe au asfaltat fiecare porțiunile de drum județean ce duc spre zona montană, a rămas un tronson de 10 km de drum forestier, din Padiş până în Ic Ponor.

Modernizarea acestui tronson ar dezvolta turismul în zona munților Apuseni. Avem acordul de principiu al primăriei Budureasa pentru transferul drumului forestier din proprietatea comunei în cea a Consiliului Județean Bihor, în vederea modernizării.

În prima ședință de Consiliu din decembrie vom solicita preluarea terenului. Pe lângă preluarea drumului forestier, care are o lățime de aproximativ 6 metri, mai trebuie să preluăm de la Ministerul Mediului câte 2 metri, de o parte şi de alta a actualului drum forestier, pentru a ajunge la lățimea de 10 metri necesară amenajării drumului județean.

Am primit acordul ministerului pentru această procedură şi de săptămâna viitoare vom iniția demersurile necesare. De asemenea, e nevoie să scoatem din categoria de fond forestier cele 10 ha de teren care reprezintă suprafața totală a celor 10 km de drum nou. Vom împăduri o suprafață echivalentă în zona montană limitrofă în cursul anului viitor.

Ne propunem ca până la mijlocul anului viitor să avem toate aspectele juridice clarificate şi să terminăm, în paralel, şi studiul de fezabilitate. Estimăm că valoarea proiectului poate ajunge la 6 milioane euro, cam 600.000 de euro pe km de drum.

Odată cu lucrările de modernizare vom amenaja şi o zonă de campare, ce va asigura condiții civilizate pentru turiștii din zona Glăvoi. Ne propunem ca în primăvara anului 2022 să începem efectiv lucrările. Mulțumesc primăriei din Budureasa şi celorlalte din zonă pentru această colaborare”,

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

Un BMW a parcat pe trei locuri la Dedeman Cluj

Un BMW a parcat pe trei locuri la Dedeman Cluj

Scris de Ziua de Cluj azi, 09:52 Eveniment Ascultă știrea DISTRIBUIE Șoferul unui autoturism BMW care a ocupat două locuri de parcare la magazinul de bricolaj Dedeman a provocat nemulțumirea mai multor clujeni.  Abonează-te pe    Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ Autovehiculul era poziționat pe două locuri destinate […]

Ziua Independenței României: Ceremonii militare şi religioase în întreaga ţară

Ziua Independenței României: Ceremonii militare şi religioase în întreaga ţară

Distribuie dacă ți-a plăcut Ceremonii militare şi religioase au loc, duminică, în Bucureşti şi în întreaga ţară, cu ocazia zilei de 9 Mai. La evenimentele din Bucureşti participă ministrul Apărării şi alţi oficiali. ”Ceremonia militară şi religioasă de depunere de coroane, jerbe şi buchete de flori cu prilejul aniversării Zilei Independenţei de Stat a României, […]